Senatul votează marţi OUG 55 privind migraţia primarilor, pe care comisiile nu au putut face raport

Plenul Senatului va decide marţi în legătură cu Ordonanţa de Urgenţă 55, care a permis traseismul aleşilor locali, aceasta fiind inclusă pe ordinea de zi a plenului pentru a fi votată în calitate de for decizional, chiar dacă la nivelul comisiilor nu s-a putut propune o soluţie.

718 afișări
Imaginea articolului Senatul votează marţi OUG 55 privind migraţia primarilor,  pe care comisiile nu au putut face raport

Senatul votează marţi OUG 55 privind migraţia primarilor, pe care comisiile nu au putut face raport (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

Includerea pe ordinea de zi a plenului a fost anunţată de vicepreşedintele Senatului, Cristian Dumitrescu.

”În legătură cu ordinea de zi de astăzi, Ordonanţa 55, cea cu privire la posibilitatea de a schimba apartenenţa politică a primarilor într-o anumită perioadă de timp să fie introdusă pe ordinea de zi de mâine şi să fie votată la orele 12.30”, a spus Dumitrescu.

Comisia juridică şi Comisia de administraţie au discutat luni în şedinţă comună textul ordonanţei de urgenţă 55/2014 care a permis traseismul aleşilor locali.

La momentul votului, membrii celor două comisii nu au reuşit să adopte prin vot nici raportul de admitere a ordonanţei de urgenţă, nici cel de respingere, fiind întrunite 10 voturi pentru din partea reprezentanţilor coaliţiei gurvenamentale, 9 împotrivă din partea PNL şi PDL şi 2 abţineri din partea UDMR.

Astfel, niciuna dintre propuneri nu a putut fi adoptată cu votul majorităţii celor prezenţi.

OUG 55/2014 a fost respinsă de Camera Deputaţilor după ce nu a întrunit numărul de voturi necesar adoptării legilor organice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici