"Sfânta Filofteia" începe lucrul în ianuarie. Va săpa tunelul de metrou la tronsonul Drumul Taberei - Eroilor de pe Magistrala 5

Primul utilaj TBM (Tunnel Boring Machine) care va săpa tuneluri de metrou la tronsonul Drumul Taberei - Eroilor de pe Magistrala 5, sfinţit cu numele Sfintei Muceniţe Filofteia, a fost pregătit de lansare şi va începe lucrul la sfârşitul lunii ianuarie, informează constructorul.

1730 afișări
Imaginea articolului "Sfânta Filofteia" începe lucrul în ianuarie. Va săpa tunelul de metrou la tronsonul Drumul Taberei - Eroilor de pe Magistrala 5

"Sfânta Filofteia" începe lucrul în ianuarie. Va săpa tunelul de metrou la tronsonul Drumul Taberei - Eroilor de pe Magistrala 5

Cele două utilaje TBM (Tunnel Boring Machine) care vor săpa tunelurile de metrou pe tronsonul Drumul Taberei - Eroilor, sfinţite în iulie cu numele muceniţelor Varvara şi Filofteia, au fost puse pe poziţie, la punctul de lucru al viitoarei staţii Academia Militară, potrivit unui comunicat din partea asocierii responsabile de construirea magistralei - Astaldi SpA-FCC Construccion SA-AB Construct SRL.

Utilajul "Sfânta Muceniţă Filofteia" a fost pregătit pentru a începe lucrul de la sfârşitul lui ianuarie 2013, iar la o lună după va fi lansat şi celălalt utilaj.

Traseul acestora este programat pe baza unor indicatori meniţi să asigure desfăşurarea în parametri optimi de calitate şi siguranţă a lucrărilor. Pentru stabilirea traseului, a fost analizată litologia terenului pe unde vor trece cele două utilaje, din 50 în 50 de metri, prin foraje executate la 30 de metri adâncime.

Utilajele - care vor lucra non-stop, sub monitorizarea permanentă a echipelor de specialişti instruiţi în utilizarea lor - beneficiază de cea mai modernă soluţie tehnologică de construire a tunelurilor de metrou la nivel internaţional - Earth Pressure Balance (EPB).

EPB este o tehnologie de tunelare bazată pe escavarea pământului prin presiune. Tehnologia permite lucrul în toate tipurile de soluri, menţinând neafectat nivelul de siguranţă, chiar şi în cele mai dificile dintre acestea.

Tunelul Canalului Mânecii, săpat pe distanţa de 38 de kilometri sub mare, tronsoane din metroul londonez şi mare parte din tunelurile de metrou construite în ultimii 20 de ani la nivel mondial au fost realizate cu ajutorul acestei tehnologii.

Tronsonul Drumul Taberei - Eroilor de pe Magistrala 5 are o lungime totală de peste şase kilometri şi 10 staţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici