Toader, acuzat de sindicaliştii din penitenciare că ştia circumstanţele morţii lui Stan Mustaţă. "A încercat să se scoată în mod cinic din ecuaţia responsabilităţii"

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) transmite, vineri, că ministrul Justiţiei avea informaţii care puteau clarifica circumstanţele decesului fostului judecător Stan Mustaţă, în condiţiile în care Tudorel Toader a cerut anchetă la trei închisori.

7832 afișări
Imaginea articolului Toader, acuzat de sindicaliştii din penitenciare că ştia circumstanţele morţii lui Stan Mustaţă. "A încercat să se scoată în mod cinic din ecuaţia responsabilităţii"

Sindicaliştii din penitenciare îl acuză pe Toader că ştia circumstanţele morţii lui Stan Mustaţă

"Ministrul Justiţiei, domnul Tudorel Toader, declara recent că a cerut controale la Penitenciarele Jilava, Rahova si Giurgiu ca urmare a decesul deţinutului Stan Mustaţă, deşi acestea se declanşează, din oficiu, de către Parchet la orice deces al unei persoane custodiate, indiferent de motivele aparente. O reacţie extrem de nepotrivită, având în vedere că acesta cunoştea informaţii de natură a clarifica circumstanţele decesului, un aspect important fiind cel referitor la conexiunea eronată făcută între transferul deţinutului şi decesul care a avut loc o lună mai târziu, pe fondul unor afecţiuni cronice", transmite Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), într-un comunicat de presă remis vineri dimineaţă MEDIAFAX.

Sindicaliştii din penitenciare spun că fostul judecător Stan Mustaţă a murit pe 8 august 2018, în jurul orei 22.15, la Secţia Terapie Intensivă a Spitalului de Nefrologie Carol Davila, iar în dimineaţa zilei următoare ministrul Tudorel Toader a fost informat "în amănunt de către Administraţia Naţională a Penitenciarelor referitor la acest eveniment".

"Considerăm aşadar că ministrul Justiţiei, domnul Tudorel Toader, nu şi-a respectat obligaţia de informare corectă a publicului şi a încercat să se scoată în mod cinic din ecuaţia responsabilităţii pentru eventualele nereguli şi probleme de sistem, una fiind chiar măsura recentă a acestuia de a reorganiza Serviciul medical din penitenciare într-unul de supraveghere medicală în pofida opoziţiei exprimate de către specialişti", potrivit sursei citate.

Tudorel Toader a solicitat anchete în penitenciarele Rahova, Jilava şi Giurgiu, după moartea fostului judecător Stan Mustaţă, a confirmat ministrul Justiţiei, pentru MEDIAFAX, subliniind totodată că cercetările cerute sunt diferite de cele demarate de ANP.

Reacţia sindicatelor vine după ce ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat că a solicitat anchete în penitenciarele Jilava, Rahova şi Giurgiu, unde ar fi fost transferat fostul judecător Stan Mustaţă. Tot în privinţa acestei situaţii, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au deschis un dosar de moarte suspectă în cazul decesului fostului judecător Stan Mustaţă, cauza fiind deschisă în urma unei sesizări depuse de către reprezentanţii Spitalului „Carol Davila”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici