Sindicaliştii din Sănătate anunţă proteste din 20 aprilie şi grevă generală în iunie. 200 de sindicalişti SANITAS, într-o „plimbare” la sediile ministerelor

Organizaţia sindicală SANITAS a decis, în urma Consiliului Naţional de joi dimineaţă, că în luna iunie se va intra în grevă generală, iar în semn de protest, în jur de 200 de sindicalişti au pornit într-o „plimbare” pe la Ministerul Sănătăţii şi la Ministerul Muncii.

765 afișări
Imaginea articolului Sindicaliştii din Sănătate anunţă proteste din 20 aprilie şi grevă generală în iunie. 200 de sindicalişti SANITAS, într-o „plimbare” la sediile ministerelor

Sindicaliştii din Sănătate vor face grevă generală în iunie, dacă nu le sunt îndeplinite cerinţele (Imagine: Ghita Porumb/ Arhiva Mediafax Foto)

UPDATE: Sindicatele din sănătate protestează din 20 aprilie

Federaţia Sindicală Hipocrat, Sindicatul Promedica şi Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România, împreună cu Organizaţia Sindicală „Cartel Alfa” vor organiza proteste în faţa Guvernului pe 20-22 aprilie, iar Federaţia SANITAS va picheta mai multe ministere în perioada 9-13 mai.

Sindicaliştii din Sănătate au programat mai multe proteste în perioada imediat următoare. Astfel, Federaţia Sindicală Hipocrat, Sindicatul Promedica şi Camera Federativă a Sindicatelor Medicilor din România, împreună cu Organizaţia Sindicală „Cartel Alfa”, vor prganiza proteste în faţa Guvernului pe 20-22 aprilie, începând cu ora 10:30 dimineaţa, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii organizaţiilor.

De asemenea, organizaţia SANITAS a anunţat într-un comunicat de presă, remis joi agenţiei MEDIAFAX, că în data de 20 aprilie, în intervalul orar 11.00 – 13.00, toate organizaţiile judeţene SANITAS vor organiza proteste la prefecturile judeţene.

De asemenea, în perioada 9-13 mai, SANITAS va organiza adunări publice în faţa Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Ministerului Finanţelor.

„În funcţie de rezultatele obţinute în negocierile care se vor desfăşura în paralel cu acţiunile de protest, în luna iunie vom organiza un miting de amploare în faţa Guvernului României”, au anunţat reprezentanţii SANITAS.

Sindicaliştii cer în primul rând eliminarea inechităţilor şi discriminărilor salariale, deblocarea posturilor de specialitate şi o majorare salarială cu 25% în 2016.

O grevă generală în sistemul de Sănătate ar putea avea loc în luna iunie, dacă Guvernul nu va răspunde cerinţelor sindicaliştilor, a decis conducerea SANITAS joi, în urma Consiliului Naţional al Federaţiei, care a avut loc de dimineaţă.

În jurul orei 13.00, aproximativ de 200 de sindicalişti SANITAS au plecat într-o „ plimbare” pe la sediul Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Muncii, potrivit reprezentanţilor organizaţiei.

Reprezentanţii sindicaliştilor au declarat pentru MEDIAFAX că principalele lor cerinţe sunt "rezolvarea şi eliminarea inechităţilor şi discrimninărilor salariale, deblocarea posturilor de specialitate pentru angajaţii din sistemul sanitar de asistenţă socială şi medico-socială şi acordarea şi în 2016 a unei măriri de 25% a salariului".

Aproximativ 50.000 de persoane reprezentate de SANITAS sunt afectate de inechitatea şi discriminarea salarială.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici