Sindicatele din Administraţie cer Guvernului să nu adopte Codul Administrativ prin OUG

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) solicită premierului să respecte angajamentele luate în privinţa adoptării Codului Administrativ, solicitând ca proiectul să nu fie adoptat în forma unei ordonanţe de urgenţă.

441 afișări
Imaginea articolului Sindicatele din Administraţie cer Guvernului să nu adopte Codul Administrativ prin OUG

Sindicatele din Administraţie cer Guvernului să nu adopte Codul Administrativ prin OUG

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) solicită premierului să respecte angajamentele luate în privinţa adoptării Codului Administristrativ, după discuţiile cu partenerii sociali.

Sindicaliştii îi reamintesc liderului de la Palatul Victoria că adoptarea acestui act normativ sub forma unei oronanţe de urgenţă a primit avizul nefavorabil al Consiliului Economic şi Social, iar FNSA a solicitat ca acest subiect să fie tratat cu responsabilitate.

,,Vom vedea formularea definitivă înainte de a vota”! Stimată Doamnă Prim-ministru, considerăm că acestă declaratie demonstrează clar modul în care Guvernul României înţelege să trateze cu responsabilitate şi seriozitate reglementările din acest cod! Apreciem însă capacitatea de analiză şi sinteză a structurii pe care o reprezentaţi, nimeni, în afară de Dumneavoastră, nu este capabil să analizeze un document de aproximativ 300 de pagini în câteva minute", se arată în comunicatul de presă al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA), remis MEDIAFAX.

În cazul în care Guvernul României va adopta în şedinţă OUG referitor la Codul Administrativ, fiind introdus pe lista suplimentară, sindicaliştii anunţă că vor considera că acest demers este îndreptat împotriva cetăţenilor acestei ţări, că sfidează toate princiile de drept, iar "singurul lui scop este acela de a proteja un grup de interese care doreşte să feudalizeze administraţia publică din România".

Printre prevederile textului de OUG pus în transparenţă publică pe site-ul Ministerului Dezvoltării au rămas şi unele declarate neconstituţionale, precum pensiile speciale pentru aleşii locali.

De asemenea, potrivit sursei citate, hotărârile privind administrarea patrimoniului se adoptă cu majoritatea absolută a consilierilor locali în funcţie.

În forma proiectul de ordonanţă de urgenţă sunt o serie de reglementări cu privire la persoanele care au dreptul să aibă un cabinet sau cancelarie în subordine, printre care se numără primari, viceprimari, dar şi premierul, vicepremierul, ministrul sau secretarul din stat din cadrul Executivului.

În noiembrie 2018, judecătorii CCR au admis sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis şi a Opoziţiei cu privire la introducerea pensiilor speciale şi articolul privind folosirea limbii minorităţilor în administraţia locală sunt neconstituţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici