SITUAŢIA ÎN ŢARĂ: 176 de persoane mai sunt blocate în trafic, aproape 100 de drumuri rămân închise - INFORMAŢII ÎN TIMP REAL

Ministrul interimar al Afacerilor Interne Gabriel Oprea a spus, duminică seară, la comandamentul de iarnă de la Guvern, că mai sunt 176 de persoane blocate în trafic, iar 33 de drumuri naţionale şi 62 de drumuri judeţene sunt închise.

23934 afișări
Imaginea articolului SITUAŢIA ÎN ŢARĂ: 176 de persoane mai sunt blocate în trafic, aproape 100 de drumuri rămân închise - INFORMAŢII ÎN TIMP REAL

Cele trei autostrăzi şi 22 de drumuri naţionale sunt închise. Zboruri şi trenuri anulate (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

UPDATE 22:40 Peste 20 de zboruri către şi din Aeroportul Otopeni au fost anulate sâmbătă

Potrivit Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, până la ora 15.00, au fost anulate cursele Lufthansa 1656/1657 şi 1650/1651 Munchen - Bucureşti - Munchen, Lufthansa 1422/1423 Frankfurt - Bucureşti - Frankfurt, Alitalia 494/495 şi 502/503 Roma - Bucureşti - Roma, Austrian Airlines 783/784 şi 791/792 Viena - Bucureşti - Viena, Air Serbia 642/643 Belgrad - Bucureşti - Belgrad, LOT Polish Airlines 641/642 Varşovia - Bucureşti - Varşovia, Swissair 1884/1885 Zurich - Bucureşti - Zurich, Tarom 605/606 Timişoara - Bucureşti - Timişoara, Tarom 351/352 Geneva - Bucureşti - Geneva, Tarom 273/274 Bucureşti - Atena - Bucureşti şi zborurile Tarom 704 Iaşi - Bucureşti şi Tarom 707 Bucureşti - Iaşi.

Avioanele care trebuiau să ajungă la Bucureşti din oraşele enumerate nu au mai decolat, astfel că au fost anulate şi zborurile înapoi către aceste oraşe, în total 24 de zboruri.

De asemenea, din cauza condiţiilor meteo, au aterizat pe Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa "Aurel Vlaicu" zborurile Tarom 302 Frankfurt - Bucureşti, Tarom 382 Paris - Bucureşti şi Blue Air 114 Valencia - Bucureşti, în timp ce zborurile Tarom 372 Bruxelles - Bucureşti şi Tarom 316 Munchen - Bucureşti au aterizat pe Aeroportul din Sibiu.

Pe Aeroportul Henri Coandă din Otopeni, se înregistrează întârzieri la decolare determinate de necesitatea degivrării aeronavelor şi de operaţiunile de handling la sol îngreunate de vreme, care ajung punctual şi la o oră.

De altfel, pe aeroporturile Bucureştiului, traficul aerian se desfăşoară în condiţii de iarnă, cu vânt puternic şi rafale care ating şi depăşesc 75 km/h şi care transportă zăpada la sol.

Însă, atât la Otopeni, cât şi la Băneasa, sunt asigurate condiţiile pentru desfăşurarea în deplină siguranţă a operaţiunilor aeriene, pistele, platformele şi căile de rulare fiind operaţionale.

Totodată, pe aeroporturile Capitalei se intervine constant cu utilaje proprii de deszăpezire şi degivrare, pentru desfăşurarea în siguranţă a operaţiunilor aeriene.

UPDATE 22:00 Militarii ISU Prahova intervin pentru deszăpezirea mai multor persoane rămase blocate în autoturisme

Potrivit datelor furnizate de către reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, militarii ISU intervin, sâmbătă seară, pentru salvarea mai multor persoane care au rămas cu maşinile pe drumuri din zona localităţii Bucov, situată la câţiva kilometri de Ploieşti şi în comuna Nedelea.

Bilanţul realizat de ISU Prahova arată că, în cursul zilei de sâmbătă, sute de persoane care au rămas blocate în maşini pe drumurile din Prahova au fost salvate de către pompieri. Astfel, între orele 5.00 şi 18.00, militarii ISU Prahova au deblocat 169 de autoturisme şi un autotren rămase pe drumurile înzăpezite.

De asemenea, pompierii au intervenit în cursul zilei de sâmbătă cu un vehicul cu şenile pentru transportarea unui pacient care suferă de ulcer şi care avea nevoie de spitalizare, iar ambulanţa nu putea ajunge la el.

UPDATE 21:40 Două trenuri cu 300 de călători, blocate unul în Titu,celălalt în Ciocăneşti; cel din Argeş, deblocat

Două trenuri în care se află aproape 300 de călători au rămas blocate, sâmbătă seară, unul în gara Titu, celălalt la Ciocăneşti, în judeţul Dâmboviţa, trenul rămas blocat în Argeş cu câteva ore în urmă fiind deszăpezit şi tractat de o locomotivă.

Potrivit datelor furnizate, sâmbătă seară, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, un tren cu 144 de pasageri la bord a rămas blocat, începând cu ora 19.00, la Ciocăneşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Anterior, la ora 18.40, o altă garnitură, respectiv trenul 9026 care circula dinspre Bucureşti şi trebuia să ajungă la Târgovişte şi care transporta tot 144 de pasageri, a rămas în gara Titu, neputând înainta către Târgovişte.

Sâmbătă, un alt tren de transport persoane, care aparţine unei firme private şi în care se aflau 20 de pasageri, a rămas înzăpezit în zona Ungheni-Colţu, din judeţul Argeş.

În urma intervenţiei pompierilor, jandarmilor şi voluntarilor, trenul a fost deszăpezit şi şi-a continuat drumul cu 15 pasageri, fiind tractat de o locomotivă Diesel, au declarat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş.

Cinci dintre cei 20 de pasageri, care sunt din localitatea Miroşi, situată în apropierea locului în care trenul a rămas blocat, au fost preluaţi de reprezentanţi ai Primăriei Ungheni şi duşi către casele lor.

UPDATE 21:00 Peste 29.000 de consumatori din şapte localităţi vâlcene, fără curent electric din cauza viscolului

Peste 29.000 de consumatori din şapte localităţi ale judeţului Vâlcea nu au curent electric, sâmbătă seară, ca urmare a avariilor survenite pe reţeaua de alimentare cu energie electrică a CEZ, 17 echipe intervenind pentru remedierea defecţiunilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform datelor furnizate, sâmbătă seară, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, aproximativ 29.250 de consumatori din localităţile Căzăneşti, Mălaia, Brezoi, Voineasa, Sălătrucel, Budeşti şi Olanunu beneficiază, sâmbătă seară, de alimentare cu energie electrică, din cauza avariilor produse de viscol pe reţeaua de alimentare cu electricitate a companiei CEZ.

În cursul zilei, alimentarea cu electricitate a fost întreruptă total sau parţial în 24 de localităţi din Vâlcea, fiind afectaţi în total 34.501 consumatori, după ce 230 de puncte de transformare au fost avariate, însă în urma intervenţiei specialiştilor de la CEZ au fost remediate parţial avariile, astfel încât sâmbătă seară a fost reluată furnizarea de electricitate către 5.251 consumatori.

În continuare, 17 echipe de intervenţie lucrează în teren pentru remedierea defecţiunilor.

În judeţul Vâlcea, nu sunt drumuri blocate din cauza căderilor de zăpadă, însă pe unele tronsoane de drum au fost impuse restricţii. Astfel, este interzis accesul autovehiculelor de transport marfă mai mari de opt tone pe DN 7, în punctul Veştem - Sibiu, anunţă Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea într-un comunicat dat publicităţii sâmbătă seară.

Turiştii sunt sfătuiţi să nu urce pe traseele montane din Vâlcea, care sunt închise în această perioadă, din cauza riscului mare de producere a unor avalanşe, riscul în acest sens fiind cotat la trei pe o scară de la unu la cinci, în care cinci reprezintă pericol maxim.

Prognoza meteo arată că, în judeţul Vâlcea, în perioada imediat următoare, pe arii extinse vor fi precipitaţii, predominant sub formă de ninsoare, se va depune un nou strat de zăpadă, iar vântul va sufla slab până la moderat cu intensificări mai ales în jumătatea sudică a judeţului, viteza vântului la rafală putând atinge si depăşi 40-50 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada.

UPDATE 20:30 Jandarmii Capitalei participă la deszăpezirea maşinilor rămase pe A1

Cincizeci de jandarmi bucureşteni participă la acţiunile de deszăpezire de pe autostrada A1, unde zeci de maşini sunt în continuare blocate, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache.

Enache a precizat că cei 50 de jandarmi au fost trimişi pe autostradă cu două maşini de teren şi două autospeciale de transport.

Aceştia s-au alăturat celorlalte servicii de intervenţie pentru deblocarea autovehiculelor care sunt în continuare înzăpezite.

Mai multe maşini, inclusiv o ambulanţă, au rămas blocate de câteva ore la kilometri 52 - 54 ai autostrăzii, după producerea unui accident în lanţ, în care au fost implicate două TIR-uri şi cel puţin opt autoturisme, două persoane fiind rănite şi mai multe suferind contuzii minore.

Ambulanţa, în care se afla o persoană care a suferit fracturi în accident şi alte şase persoane ale căror maşini nu mai puteau fi pornite, a fost blocată mai multe ore, fiind ulterior deblocată de un utilaj al Armatei şi condusă către Bucureşti.

UPDATE 19:50 Peste o sută de militari pleacă pe A1 şi A2 pentru a duce oamenilor blocaţi alimente, ceai şi pături

Conform MApN, două coloane de maşini, formate fiecare din peste 50 de militari şi şapte autospeciale, vor pleca pe autostrăzile A1 şi A2 pentru a
transporta alimente, ceai cald, pături persoanelor aflate în dificultate.

De asemenea, peste 30 de militari şi trei autocamioane acţionează sâmbătă seară în zona localităţii Lehliu Gară pentru deblocarea autostrăzii A2.

În prezent, aproximativ 4.000 de militari, cu 650 de mijloace tehnice, sunt pregătiţi să intervină de urgenţă, la solicitarea autorităţilor publice locale şi centrale, în sprijinul populaţiei afectate de ninsori şi viscol.

În caz de nevoie, Ministerul Apărării Naţionale va interveni suplimentar cu alţi 4000 de militari şi 530 de mijloace tehnice.

UPDATE 19:30 Florea Oprea (MAI): 154 de oameni evacuaţi, 22 de drumuri închise

Dintre cele 154 de persoane evacuate, 34 au avut nevoie de asistenţă medicală. În total, 123 de maşini au rămas blocate în trafic.

Secretarul de stat a mai anunţat că sunt 22 de drumuri închise, printre care cele trei autostrăzi, alături de drumuri naţionale din mai multe judeţe din sudul ţării.

La acestea se adaugă 31 de drumuri judeţene blocate şi alte 25 cu circulaţia restricţionată.

Capitala şi 13 judeţe se află, până duminică la ora 22.00, sub avertizare de cod portocaliu, în timp ce pentru alte 14 judeţe a fost emis cod galben de viscol.

În cursul zilei, a fost cod portocaliu în Capitală şi 18 judeţe din sudul ţării.

UPDATE 18:00 Două drumuri naţionale,închise în Brăila. În Buzău, numărul drumurilor închise creşte în fiecare oră

În judeţul Buzău, autorităţile au dispus, sâmbătă după-amiază, închiderea circulaţiei pe DN 1 B Buzău - Mizil, după ce în cursul zilei aceeaşi măsură a fost luată pe alte patru şosele naţionale.

Astfel, la ora transmiterii acestei ştiri sunt închise DN 1 B Buzău - Mizil, DN 2 E85 între localităţile Căldăruşanca (limită judeţ Ialomiţa) - limită judeţ Vrancea, DN 22 între localităţile Râmnicu Sărat - Băile între kilometrul 0+00 şi km 30 +00 închis, DN 2C între localităţile Costeşti – Padina, DN 2B între localităţile Buzău – Brăila. De asemenea, sunt impracticabile zece drumuri judeţene.

Tot în judeţul Buzău, autorităţile au dispus ca circulaţia autovehiculelor mai grele de 7, 5 tone să nu mai fie permisă pe DN 10 Buzău - Braşov.

La Brăila, începând cu ora 17.00, drumurile naţionale DN 22 Brăila - Râmnicu Sărat şi DN 23 Brăila - Focşani au fost închise pe teritoriul judeţului Brăila, ca măsură preventivă, dispusă de autorităţi.

”Inspectoratul de Politie Judeţean Brăila are instalate filtre de informare a participanţilor la trafic, trei la ieşirea din municipiul Brăila şi in localităţile Ianca, Oprişeneşti, Surdila Greci, Şuţeşti, Olăneasca şi Gradiştea”, a declarat colonelul Ştefan Stoian de la ISU Brăila.

De asemenea, trenurile IR 5106 şi IR 1572, oprite în Gara Făurei şi Gara Brăila, sâmbătă după-amiază şi-au continuat deplasarea după ce avaria apărută pe calea ferată în judeţul Buzău s-a remediat.

De asemenea, trenurile blocate în Gara Buzău şi-au continuat drumul.

În judeţul Brăila, la ora transmiterii acestei ştiri nu sunt alimentate cu energie electrică localităţile Surdila Găiseanca, Făurei Sat, Brateşu, Roşiori, Tătaru şi parţial oraşul Făurei, 20 de echipe ale Electrica acţionînd pentru remedierea defecţiunilor.

UPDATE 16:25 Mănescu:19 trenuri au fost anulate

Un număr de 19 trenuri au fost anulate pe mai multe rute din sudul ţării, a anunţat sâmbătă, în cadrul comandamentului de iarnă de la Ministerul Afacerilor Interne, ministrul Transporturilor Ramona Mănescu.

Trenurile anulate sunt circulau pe rutele Bucureşti Nord - Constanţa, Buzău - Făureni - Ţăndărei, Bucureşti - Urziceni, Ploieşti - Urziceni, Bucureşti - Piteşti - Craiova şi Bucureşti - Râmnicu Vâlcea, a precizat Mănescu.

În situaţia anulării unui tren, pasagerii vor fi redirecţionaţi către alte trenuri care au aceleaşi destinaţii, a anunţat CFR Călători.

Solicitările de restituire a contravalorii biletelor pentru perioada 24 - 27 ianuarie se vor derula astfel: se va restitui întreaga contravaloare a biletelor la solicitarea pasagerilor (pentru parcursul neefecutat) la trenurile care înregistrează întârzieri, iar în situaţia în care apar modificări în circulaţia trenurilor la care pasagerii au bilete valabile, se pot efectua călătorii cu alte trenuri sau pe alte rute fără plata diferenţelor tarifare.

În trenuri se pot cumpăra bilete la tariful de la casele de bilete, în situaţia în care pasagerii nu au timp să-şi cumpere din cauza modificărilor de circulaţie.

Întrucât există în continuare posibilitatea apariţiei de modificări/perturbări în circulaţia trenurilor, pasagerii sunt rugaţi ca, înainte de călătorie, să se informeze despre condiţiile meteo şi să apeleze telefonic gara CFR din localitatea de plecare pentru informatii actualizate despre mersul trenului cu care intentionează să călătorească.

UPDATE 16:15 Cursa aeriană Iaşi-Bucureşti, cu care Crin Antonescu urma să plece spre Capitală, anulată

Cursa aeriană Iaşi - Bucureşti, cu care liderul liberal Crin Antonescu urma să plece spre Capitală, sâmbătă, la ora 12.00, a fost anulată, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, şeful PNL intenţionând să părăsească Iaşiul în cursul serii.

UPDATE 15:45  Zboruri externe şi interne către Aeroportul Otopeni au fost anulate

Nouă zboruri către Aeroportul Otopeni au fost anulate, sâmbătă, printre ele numărându-se şi unul de la Timişoara şi unul de la Iaşi, iar avioanele care decolează de pe aeroportul Capitalei au în continuare întârzieri de până la o oră.

Potrivit Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, până la ora 15.00, au fost anulate cursele Lufthansa 1656/1657 şi 1650/1651 Munchen - Bucureşti - Munchen, 1422/1423 Frankfurt - Bucureşti - Frankfurt, cursa Alitalia 494/495 Roma - Bucureşti - Roma, cursa Austrian Airlines 783/784 Viena - Bucureşti - Viena, cursa Air Serbia 642/643 Belgrad - Bucureşti - Belgrad, cursa LOT Polish Airlines 641/642 Varşovia - Bucureşti - Varşovia, cursa Tarom 605/606 Timişoara - Bucureşti - Timişoara şi zborul Tarom 704 Iaşi - Bucureşti.

Este vorba despre nouă avioane care nu au mai decolat din oraşele din străinătate şi respectiv din Timişoara şi Iaşi.

Astfel, au fost anulate şi cele opt zboruri de pe Otopeni către Munchen (două), Frankfurt, Roma Viena, Belgrad, Varşovia şi respectiv Timişoara.

Pe Aeroportul Henri Coandă, se înregistrează întârzieri la decolare determinate de necesitatea degivrării aeronavelor şi de operaţiunile de handling la sol îngreunate de vreme, care ajung punctual şi la o oră.

Pe ambele aeroporturi ale Bucureştiului - "Henri Coandă" din Otopeni şi "Aurel Vlaicu" din Băneasa - sunt asigurate condiţiile pentru desfăşurarea în deplină siguranţă a operaţiunilor aeriene, pistele, platformele şi căile de rulare fiind operaţionale.

Totodată, pe aeroporturile Capitalei se intervine constant cu utilaje proprii de deszăpezire şi degivrare, pentru desfăşurarea în siguranţă a operaţiunilor aeriene.

UPDATE 15:35  Circulaţie întreruptă pe A1, A2, A3 şi 16 drumuri naţionale

Circulaţia este închisă pe toată lungimea A1 Bucureşti - Piteşti şi A3 Bucureşti - Ploieşti, iar pe A2 (Bucureşti - Constanţa), între Bucureşti şi Feteşti.

Totodată, circulaţia a fost întreruptă pe DN 1B (Mizil - Buzău), DN 1D (Albeşti - Urziceni), DN 2 (Afumaţi - Focsani), DN 21 (Călăraşi - Slobozia), DN 22 (Râmnicu Sărat - Brăila), DN 23B (Măicăneşti - Ciorăşti), DN 24D (Vârlezi - intersecţie cu DN 26, judeţul Galaţi), DN 2B (Buzău - Rosetti), DN 2C (Costeşti - Padina), DN 2N (Bogza - Căiata - Dumbrăveni), DN 3 (Fundulea - Călăraşi), DN 31 (Călăraşi - Olteniţa), DN 4 (Centura Bucureşti - Olteniţa), DN 5 (Centura Bucureşti - Giurgiu), DN 67C (Novaci - Rânca) şi DN 7 (Piteşti- Râmnicu Vâlcea)

Meterorologii au emis, sâmbătă dimineaţă, o avertizare de cod portocaliu de viscol, valabilă până duminică seară, pentru judeţele Mehedinţi, Gorj, Dolj, Olt, Vâlcea, Argeş, Teleorman, Girgiu, Dâmboviţa, Ilfov, inclusiv municipiul Bucureşti, Călăraşi, Ialomiţa, Prahova, Buzău, Brăila, Tulcea, Vrancea şi Galaţi.

În acelaşi interval, este cod galben de viscol în Constanţa, Sibiu, Braşov, Covasna, Bacău, Vaslui şi Iaşi.

UPDATE 14:42 Circulaţie întreruptă pe A1, A2, A3 şi 12 drumuri naţionale

Circulaţia a fost întreruptă pe toate cele trei autostrăzi, precum şi pe 12 drumuri naţionale, din cauza viscolului, potrivit Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Circulaţia este închisă pe toată lungimea A1 Bucureşti - Piteşti şi A3 Bucureşti - Ploieşti, iar pe A2 (Bucureşti - Constanţa), între Bucureşti şi Feteşti.

Totodată, circulaţia a fost întreruptă pe DN 1D  (Albeşti, Argeş - Urziceni, Ialomiţa), DN 2  (Urziceni, Ialomiţa - Focşani, Vrancea), DN 21  (Călăraşi - Slobozia, Ialomiţa), DN 22  (Râmnicu Sărat, judeţul Buzău - Brăila), DN 23B  (Măicăneşti - Ciorăşti, judeţul Vrancea), DN 24D  (Vârlezi - intersecţie cu  DN 26, judeţul Galaţi), DN 2B  (Buzău -  Rosetti, judeţul Buzău), DN 2C  (Costeşti - Padina, judeţul Buzău), DN 2N  (Bogza - Căiata - Dumbrăveni, judeţul Vrancea), DN 3  (Lehliu - Călăraşi), DN 67C  (Novaci - Rânca, judeţul Gorj) şi DN 7  (Piteşti, Argeş - Râmnicu Vâlcea, Vâlcea)

UPDATE 13:34 Limitări de viteză de 50 km/h la trenuri, pe tronsoanele Bucureşti - Ploieşti şi Bucureşti - Feteşti

Trenurile circulă cu 50 de kilometri pe oră pe tronsoanele Bucureşti - Ploieşti şi Bucureşti - Feteşti, din cauza ninsorii viscolite, iar în Gara de Nord intră la un interval de 30 - 40 de minute,  faţă de şase minute în mod normal, fiind necesară deszăpezirea macazurilor pentru fiecare tren.

Pe secţiile de circulaţie Bucureşti Băneasa - Lehliu - Feteşti, Făurei - Urziceni şi Ploieşti Sud - Urziceni - Ciulniţa - Călăraşi trenurile sunt tractate cu locomotive Diesel, din cauza vântului foarte puternic, informează CFR Călători.

Întârzierile înregistrate de trenurile care sosesc şi pleacă în/din Gara de Nord sunt generate de circulaţia cu limitare de viteză de 50 km/h pe anumite secţii de circulaţie din parcurs şi de intervalele de timp necesare pentru intervenţia personalului feroviar în linie curentă pentru curăţarea şi verificarea macazurilor, precizează reprezentanţii companiei.

În condiţii normale de trafic, trenurile intră în Gara de Nord la un interval de şase minute însă, în prezent din cauza zăpezii viscolite care acoperă macazurile, trenurile intră la un interval de 30 - 40 de minute, deoarece este necesară intervenţia pesonalului pentru a deszăpezi macazurile pentru fiecare tren în parte.

În funcţie de evoluţia fenomenelor meteorologice, se va reduce numărul garniturilor pe anumite tronsoane feroviare din jumătatea de sud a ţării, fiind menţinut în grafic un număr de trenuri necesar, adaptat la condiţiile meteo nevaforabile şi la solicitările publicului călător.

UPDATE 14:11 Zece zboruri către şi de pe Aeroportul Otopeni au fost anulate

Cinci zboruri către Aeroportul Otopeni, două din Munchen şi trei din Frankfurt, Romaşi respectiv Viena, au fost anulate, sâmbătă, fiind anulate astfel şi zborurile înapoi către aceste oraşe, avioanele care decolează de pe aeroportul Capitalei având doar întârzieri, de până la o oră.

Potrivit Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, până la ora 13.00 au fost anulate cursele Lufthansa 1656/1657 şi 1650/1651 Munchen - Bucureşti - Munchen, 1422/1423 Frankfurt - Bucureşti - Frankfurt, cursa Alitalia 494/495 Roma - Bucureşti - Roma şi cursa Austrian Airlines 783/784 Viena - Bucureşti - Viena.

Este vorba despre cinci avioane care nu au mai decolat din oraşele din străinătate, fiind astfel anulate şi zborurile înapoi, de la Bucureşti, au precizat pentru MEDIAFAX reprezentanţii CNAB.

Pe Aeroportul Henri Coandă, se înregistrează întârzieri la decolare determinate de necesitatea degivrării aeronavelor şi de operaţiunile de handling la sol îngreunate de vreme, care ajung punctual şi la o oră.

Pe ambele aeroporturi ale Bucureştiului - "Henri Coandă" din Otopeni şi "Aurel Vlaicu" din Băneasa - sunt asigurate condiţiile pentru desfăşurarea în deplină siguranţă a operaţiunilor aeriene, pistele, platformele şi căile de rulare fiind operaţionale.

Totodată, pe aeroporturile Capitalei se intervine constant cu utilaje proprii de deszăpezire şi degivrare, pentru desfăşurarea în siguranţă a operaţiunilor aeriene.

UPDATE 13:00 Prahova: Autorităţile au decis închiderea autostrăzii A3 Bucureşti - Ploieşti din cauza viscolului

Autorităţile au decis închiderea autostrăzii A3, Bucureşti - Ploieşti, sensul dinspre Bucureşti fiind închis, iar cel dinspre Ploieşti către Capitală urmând a se închide în scurt timp, din cauza viscolului şi a viziblităţii extrem de reduse.

Traficul rutier pe autostrada A3 a fost închis, sâmbătă după-amiază, pe sensul de mers Bucureşti - Ploieşti, din cauza viscolului, autorităţile urmând a închide şi sensul de mers Ploieşti - Bucureşti.

De asemenea, mai multe drumuri judeţene din Prahova au fost închise. Astfel, este vorba despre DJ 100 C Mizil - Fulga - Sălciile, DJ 102 E Mizil - Baba Ana, DJ 101 E Fulga - Sălciile şi DJ 102 H Mizil - Amaru. Aceste tronsoane de drum sunt închise pentru toate categoriile de autovehicule.

Tot în Prahova, DN 1 D Albeşti - Slobozia este închis, iar circulaţia pe DN 71 Sinaia - Târgovişte este interzisă pentru autovehiculele mai mari de 3,5 tone.

În judeţul Ialomiţa, drumul naţional 2 care face legătura între localităţile Urziceni şi Buzău, a fost închis, sâmbătă, începând cu ora 11.30, iar în judeţul Prahova drumul judeţean 100 C a fost de asemenea închis pentru toate categoriile de autovehicule. Drumul Naţional 2, care face legătura între oraşul Urziceni din judeţul Ialomiţa şi municipiul Buzău a fost închis, sâmbătă, începând cu ora 11.30, informează Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa.

Măsura a fost luată în condiţiile în care pe acest tronson de drum vizibilitatea este de sub 10 metri din cauza viscolului.

”Această măsură a fost luată pentru a se preveni imobilizarea autovehiculelor, în mod special a celor de transport mărfuri şi persoane, pe tronsoanele aflate în afara localităţilor. Echipajele Secţiei de Drumuri Naţionale Ialomiţa acţionează pentru a evita depunerile masive de zăpadă. Se acţionează cu dificultate având în vedere ca ninge abundent iar zăpada este viscolită puternic” se arată într-o informare a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa.

UPDATE 10:57 MAI: Circulaţia pe A1 a fost redeschisă

Circulaţia pe autostrada A1 Bucureşti - Piteşti a fost redeschisă, în jurul orei 10.00, traficul rutier mai fiind închis, preventiv, în timpul nopţii pe cinci drumuri naţionale şi 12 drumuri judeţene, informează Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Din datele centralizate la nivelului grupei operative, constituite în cadrul MAI, ca urmare a avertizărilor meteo, rezultă că până la acest moment nu au fost raportate la nivelul naţional probleme care să afecteze major desfăşurarea activităţilor curente, mai informează ministerul.

În această dimineaţă se intervenea în 62 de localităţi din mai multe judeţe, pentru refacerea unor linii de electricitate afectate de viscol, potrivit informărilor primite de la Electrica.

Începând de vineri seară, la nivel naţional, au acţionat în teren 4.500 de angajaţi ai MAI - poliţişti, pompieri şi jandarmi - cu 1.700 de mijloace auto.

La nivelul tuturor judeţelor aflate sub cod galben sau portocaliu, au fost activate grupele operative, constituite din reprezentanţi ai inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, poliţie, jandarmerie, poliţiei de frontieră.

Totodată, începând de vineri, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, s-a constituit Grupa operativă pentru planificarea, organizarea şi desfăşurarea integrată a misiunilor structurilor MAI în situaţii de urgenţă generate de fenomene meteorologice periculoase.

Mai multe zboruri de pe Otopeni, anulate sau amânate. Întârzieri şi de peste 45 de minute la decolare

Mai multe zboruri de pe Aeroportul "Henri Coandă" Bucureşti (AIHCB) din Otopeni au fost anulate sau amânate, întârzierile fiind şi de peste 45 de minute, potrivit site-ului aeroportului.

Două zboruri către Munich şi Frankfurt, programate la 6.45, respectiv 6.50, au fost anulate, în timp ce zboruri spre Istanbul şi Londra au întârzieri de peste 45 de minute.

Alte zboruri au întârzieri la decolare de 30 - 45 de minute, determinate de necesitatea degivrării aeronavelor.

La sosiri au fost înregistrate puţine întârzieri, de maxim jumătate de oră.

Atât pe Aeroportul Otopeni, cât şi pe Băneasa, sunt asigurate condiţiile pentru desfăşurarea în deplină siguranţă a operaţiunilor aeriene, informează Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

Toate porturile din Constanţa au fost închise din cauza vântului puternic

Manevrele navelor au fost suspendate, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, în toate porturile constănţene, din cauza vântului puternic, ce suflă la rafală cu viteze de 70 - 80 km/h.

Potrivit autorităţilor portuare, operaţiunile au fost sistate în porturi, rând pe rând, începând cu Mangalia şi Constanţa Sud - fluvial, deoarece vântul suflă cu viteze de 60 - 70 km/h la ţărm, iar în larg poate atinge şi depăşi 80 km/h.

Activitatea a fost apoi oprită în portul Constanţa Nord, iar ultimul port închis a fost Midia, în jurul orei 04.10.

Tot din cauza vântului puternic a fost restricţionată şi deplasarea convoaielor de barje pe Canalul Dunăre-Marea Neagră, prin ecluza de la Agigea către portul Constanţa Sud - fluvial.

În această situaţie, pentru siguranţă, navele aflate în rada exterioară trebuie să stea cu motoarele pornite, evitând astfel intrarea în derivă. Totodată, vasele aflate la cheu trebuie să-şi întărească legăturile cu ţărmul, să asigure om de veghe şi trebuie să stea în permanenţă cu semnalele luminoase şi sonore în funcţiune.

Buzău: Circulaţia pe DN 22 între Râmnicu Sărat şi Băile, închisă din cauza viscolului

Circulaţia pe drumul naţional 22, între localităţile Râmnicu Sărat şi localitatea Băile a fost închisă, sâmbătă dimineaţă, de către poliţişti, din cauza viscolului puternic care troieneşte zăpada, măsura fiind luată după verificarea tronsonului astfel încât să nu fie autovehicule blocate.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, Vasile Prahoveanu, traficul pe DN 22 între Râmnicu Sărat şi Băile, între km 0+00 şi km 30+00, a fost blocat, sâmbătă dimineaţă, începând cu ora 6. 00, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În zonă se înregistrează viscol puternic, iar vizibilitatea este extrem de redusă. Din cauza aceluiaşi fenomen, începând cu ora 6.30, a fost închis DJ 214 între localităţile Caragele şi Ruşeţu.

Potrivit sursei citate, în acest moment, în judeţul Buzău nu ar exista situaţii critice, cu maşini blocate sau oameni înzăpeziţi.

Pravoveanu a spus că în municipiul Buzău se înregistează -7 grade Celsius şi că toate persoanele fără adăpost au fost adunate de pe străzi şi duse la un centru de adăpost al Primăriei Buzău, pentru a se evita orice incident.

Din informaţiile primite de la Staţiile Meteorologice din judeţul Buzău, la ora transmiterii acestei ştiri se semnalează viscol cu rafale de vânt cuprinse între 9 - 13 m/s, temperatura în municipiul Buzău de minus 7 grade Celsius, iar la Râmnicu Sărat se înregistrează minus 7,3 grade Celsius.

În judeţul Brăila, la ora 7.00, se circulă pe toate drumurile naţionale şi judeţene, însă în condiţii anevoioase, în special din cauza viscolului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Brăila, Ştefan Stoian, pe DN 22, şosea închisă pe teritoriului judeţului Buzău, se circulă la Brăila până la limita cu judeţul Buzău.

"Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila a instalat filtre de informare a participanţilor la trafic la ieşire din municipiul Brăila şi in localitatea Grădiştea, pentru a-i opri pe şoferi să plece la drum în astfel de condiţii meteo”, a declarat, sâmbătă, pentru corespondentul MEDIAFAX Ştefan Stoian.

La ora transmiterii acestei ştiri, atât în Buzău, cât şi în Brăila, toate localităţile sunt alimentate cu energie electrică, deşi viscolul este extrem de puternic, reprezentanţii Electrica apreciind totuşi că probleme ar putea apărea în cursul zilei dacă ninsoarea va continua, iar vântul va sufla cu aceeaşi intensitate.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici