Solomon: Au fost momente în care nu îmi mai doream să mă trezesc dimineaţa. Să mor, să uit de tot!

Primarul suspendat al Craiovei Antonie Solomon a declarat, în noaptea de miercuri spre joi, la un post local de televiziune, că în timpul detenţiei a avut momente când şi-a dorit să nu se mai trezească dimineaţa întrucât ar fi scutit familia de povara drumurilor la penitenciar şi pe el de umilinţă.

130 afișări
Imaginea articolului Solomon: Au fost momente în care nu îmi mai doream să mă trezesc dimineaţa. Să mor, să uit de tot!

Solomon: Au fost momente în care nu îmi mai doream să mă trezesc dimineaţa. Să mor, să uit de tot! (Imagine: Bogdan Danescu/Mediafax Foto)

Antonie Solomon a afirmat că în zilele următoare va face mai multe analize medicale, pentru a şti cum l-au afectat cele şase luni de arest preventiv, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Au fost momente în care nu îmi mai doream să mă trezesc dimineaţa. Să mor, să uit de tot. Scuteam şi familia mea de această povară a deplasărilor către penitenciarele din Colibaşi şi Galaţi, drumuri aglomerate, iar pe mine de multă umilinţă. Vreau să fac nişte analize să văd cum am trecut peste aceste şase luni de arest. Dumnezeu mi-a ţinut mintea întreagă. Au trecut toate şi să vedem ce hotărâre voi lua în termen de câteva zile, să mă gândesc bine", a declarat primarul suspendat al Craiovei, în noaptea de miercuri spre joi, la postul local de televiziune GTV.

TITLURILE ZILEI

El a afirmat că în cele două locuri de detenţie în care a stat timp de şase luni, Penitenciarul din Colibaşi şi cel de la Galaţi, s-a bucurat de "respectul" colegilor de celulă.

"Am fost respectat în ambele penitenciare din Colibaşi şi Galaţi de deţinuţi. Nu am fost un privilegiat, nu am stat la protejaţi. Am acceptat de la început celulă cu foarte mulţi deţinuţi. La Colibaşi eram 18 deţinuţi, iar la Galaţi 12. Oamenii au recunoscut şi acolo calităţile mele umane", a declarat Antonie Solomon.

Primarul suspendat al Craiovei a mai spus că din celulă a dat audienţe craiovenilor, de la care a primit mai multe scrisori decât atunci când se afla în funcţie.

"Nu credeam că am atâta impact asupra oamenilor din Craiova. Trebuia să trec prin această problemă ca să observ chestia asta. Nu am fost străin de ceea ce s-a întâmplat în Craiova. Am primit scrisori ce nu am primit eu în primărie. Am dat practic audienţe din penitenciar. Am răspuns mai greu, dar am transmis prin cei cu care am ţinut legătura un răspuns indirect din partea mea", a mai spus Solomon.

El afirmă că cele şase luni în care a stat în arest preventiv au reprezentat o "experienţă fantastică".

"Sunt dator vândut craiovenilor. Mi-a prins fantastic această experienţă, chiar dacă preţul plătit a fost piperat, dar am trăit şi această experienţă. În penitenciar iată că ajung uneori şi oamenii buni, însă uneori necuratul este puternic şi lucrează prin oamenii răi", a mai spus Antonie Solomon.

Primarul suspendat al Craiovei Antonie Solomon nu a mai ajuns, miercuri noapte, în faţa Primăriei Craiova, unde era aşteptat de câteva zeci de susţinători întrucât a fost obosit după "cele şase luni de arest preventiv" şi după drumul lung, a declarat consilierul de imagine al edilului, Florin Lobdă.

Primarul suspendat al Craiovei a fost pus în libertate, miercuri după-amiază, în jurul orei 17.45, el declarând, la ieşirea din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, în faţa căruia a fost aşteptat de fiul său, că are încredere în justiţia română şi că abia aşteaptă să ajungă la Craiova, la familia sa. Solomon a mulţumit atât familiei sale, cât şi prietenilor care l-au susţinut în perioada în care s-a aflat în arest.

Întrebat dacă crede că procesul său este unul politic, Solomon a spus că nu crede acest lucru şi că are încredere în justiţia din România.

Curtea de Apel Galaţi a decis, miercuri, punerea în libertate a lui Antonie Solomon, decizia fiind definitivă.

Primarul suspendat al Craiovei a fost eliberat din arest după ce Curtea de Apel Galaţi a admis, miercuri, recursul făcut de acesta la hotărârea din 1 septembrie a Tribunalului Galaţi, de menţinere a stării de arest în dosarul în care edilul este acuzat de infracţiuni de corupţie, decizia fiind definitivă.

Potrivit deciziei Curţii de Apel Galaţi, Solomon are interdicţie de "a-şi exercita profesia şi de a desfăşura activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta". Irina Popa, reprezentantul Departamentului de comunicare al Curţii de Apel Galaţi, a declarat că instanţa a dispus ca Solomon să nu ia legătura cu martorii sau inculpaţii în dosar, să nu îşi exercite profesia şi să nu desfăşoarea activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici