Solomon demisionează din funcţia de primar şi lider al PDL Craiova

Primarul suspendat al Craiovei, Antonie Solomon, aflat în arest la Penitenciarul Colibaşi, şi-a anunţat joi intenţia de a demisiona din funcţia de primar, dar şi din cea de preşedinte al PDL Craiova.

68 afișări
Imaginea articolului Solomon demisionează din funcţia de primar şi lider al PDL Craiova

Solomon demisionează din funcţia de primar şi lider al PDL Craiova (Imagine: Bogdan Dănescu/Mediafax Foto)

Florin Lobdă, consilier de imagine al lui Antonie Solomon, a declarat că primarul suspendat al Craiovei şi-a anunţat, joi dimineaţă, avocaţii şi familia despre decizia sa de a demisiona din funcţia de primar al Craiovei şi din cea de preşedinte al filialei municipale PDL Craiova.

"Mă consider nevinovat în acest caz şi nu ştiu de ce sunt închis în continuare dacă nu am făcut nimic rău în comunitatea pe care am condus-o până acum. Nu mă consider un pericol social şi sunt dispus să renunţ la funcţia de primar ales al Craivovei, funcţie de care magistraţii se leagă atunci când spun că aş putea influenţa martorii din dosar în calitate de edil. Dacă se consideră că această funcţie mă ţine închis, îmi voi da demisia pentru că vreau să fiu judecat în libertate", a declarat Antonie Solomon în prezenţa avocatului său Sebastian Rădulescu, informează un comunicat transmis de consilierul Florin Lobdă.

Tribunalul Argeş urmează să judece, în 8 iunie, o nouă cerere de eliberare sub control judiciar depusă de avocaţii lui Antonie Solomon, în aceeaşi zi urmând să se desfăşoare şi procesul pe fond în care primarul suspendat al Craiovei este judecat pentru luare de mită în formă continuată.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, lider al PDL Craiova, a fost arestat preventiv, în 3 martie, pentru luare de mită în formă continuată, uz de fals şi fals intelectual. În 10 martie, Solomon a fost suspendat din funcţia de primar, după ce prefectul judeţului Dolj, Eugen Georgescu, a semnat ordinul în acest sens.

Solomon este acuzat de primirea unei mite de 50.000 de euro de la un acţionar principal al firmei PIC din Piteşti pentru a-i facilita diverse servicii în Craiova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici