Şova, în Comisia juridică: Email-urile firmei de avocatură sunt stocate pe server, nu pe hard

Senatorul Dan Şova a vrut să demonteze, miercuri, în comisia juridică, acuzaţiile care i se aduc în dosarul privind relaţia juridică cu complexurile Turceni şi Rovinari, arătând că acuzaţia că a distrus hardurilor calculatoarelor nu e reală întrucât email-urile nu se stochează pe hard ci pe server.

480 afișări
Imaginea articolului Şova, în Comisia juridică: Email-urile firmei de avocatură sunt stocate pe server, nu pe hard

Şova, în Comisia juridică: Email-urile firmei de avocatură sunt stocate pe server, nu pe hard (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Potrivit unor surse parlamentare, în pledoaria pe care a susţinut-o în faţa colegilor jurişti, Dan Şova a vrut să demonteze, personal, fără ajutor din partea avocatului său, toate acuzaţiile care i se aduc în dosarul de 1800 de pagini trimis de DNA Parlamentului şi în care se cere reţinerea şi arestarea sa preventivă.

Şova le-a spus senatorilor că nu putea antedata anumite procese-verbale, dând ca exemplu faptul că un astfel de proces-verbal este depus deja în instanţă, într-un alt dosar, iar data emiterii sale este cea corectă. Astfel, spunea Şova, acuzaţia procurorilor potrivit cărora a depus la dosar acte false nu are nicio bază reală.

De asemenea, Şova a mai arătat că nu avea de ce să distrugă hardurile calculatoarelor din firma de avocatură, pentru a distruge probe şi corespondenţă, pentru că email-urile sunt stocate pe server. El le-a spus senatorilor că, dacă anchetatorii doreau să recupereze această corespondenţă, o puteau găsi la cei care au primit respectivele email-uri.

Potrivit surselor citate, Şova le-a mai transmis celor din comisie că firma de avocatură a schimbat calculatoarele cu mult timp înainte de începerea anchetei procurorilor, şi că nu avea de unde să ştie că va fi anchetat.

”Pentru că am salvat complexurile Turceni şi Rovinari, trebuia să mi se ridice o statuie, nu să fiu anchetat”, ar fi spus Şova, potrivit surselor citate.

Comisia juridică a Senatului a votat favorabil, miercuri, cu şase voturi pentru şi cinci voturi împotrivă, cererea DNA privind reţinerea şi arestarea senatorului Dan Şova.

Procurorul şef al DNA a trimis, vineri, procurorului general al Parchetului instanţei supreme referatul pentru sesizarea Parlamentului, ca acesta să încuviinţeze reţinerea şi arestarea preventivă a senatorului PSD Dan Şova, pentru trei infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu.

Anchetatorii cer încuviinţarea reţinerii şi arestării senatorului în dosarul privind contractele încheiate de firma sa de avocatură cu complexurile Turceni şi Rovinari.

Procurorii au date şi indicii că Şova a depus la dosarul instrumentat de DNA mai multe documente false, în încercarea de a-şi dovedi nevinovăţia. Mai mult, el a dispus distrugerea toate hardurile calculatoarelor societăţii de avocaţi, pentru a ascunde corespondenţa purtată prin e-mail între societatea de avocaţi şi conducerile celor două complexuri energetice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici