Şova: Mare parte din cei 6,5 kilometri restanţi din autostrada Bucureşti - Ploieşti, gata în 2014

Ministrul Transporturilor, Dan Şova, a afirmat că "mare parte" din cei 6,5 kilometri restanţi din autostrada Bucureşti-Ploieşti vor fi finalizaţi în acest an, dar a precizat că firma constructoare cere CNADNR 90 de milioane de euro pentru lucrări suplimentare efectuate.

1700 afișări
Imaginea articolului Şova: Mare parte din cei 6,5 kilometri restanţi din autostrada Bucureşti - Ploieşti, gata în 2014

Şova: Mare parte din cei 6,5 kilometri restanţi din autostrada Bucureşti - Ploieşti, gata în 2014

Dan Şova a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă la Mediaş, judeţul Sibiu, ce se va întâmpla cu cei 6,5 kilometri restanţi din autostrada Bucureşti - Ploieşti, el răspunzând că "mare parte" vor fi gata în ancest an, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"CNADNR a declanşat de acum trei luni renegocierea contractelor cu constructorii. Şi-au asumat construirea celor 6,5 kilometri şi cred că, fiind vorba de câmpie, o mare parte din ei vor fi gata anul acesta. Cât exact, o să vedem", a declarat Şova.

Acesta a precizat că încă de la început au existat o mulţime de probleme la proiectul respectiv.

"Şi acolo este ceva problematic. Încă de la început s-au cerut foarte multe lucrări suplimentare de către autorităţile publice. Au fost probleme legate de mediu, dar acum cred că am rezolvat toate lucrurile. S-a făcut o analiză a contractului iniţial şi a lucrărilor care au fost făcute în conformitate cu contractul iniţial, pe banii alocaţi iniţial. Şi s-a ajuns la o concluzie comună şi cred că acum se vor debloca lucrurile", a afirmat Şova.

Acesta a anunţat că pe autostrada Bucureşti-Ploieşti va fi necesar un nou proiect pentru a remedia probleme mari care există acolo.

"Problema mare pe proiectul Bucureşti- Ploieşti este că proiectul iniţial avea prea puţine ieşiri şi, de asemenea, avea probleme pe benzile de siguranţă. Şi astea reprezintă un nou proiect. Vrem să facem încă un nod rutier şi să facem nişte reamenajări la benzile de sigurantţă. Asta o să însemne un proiect nou, o licitaţie nouă, dar nu are legătură, practic, cu actualul proiect al autostrăzii. Cei 6,5 kilometri vor fi făcuţi", a mai spus Şova.

În plus, acesta a afirmat că "a moştenit" un proces în instanţă prin care constructorii autostrăzii Bucureşti-Ploieşti cer CNADNR 90 de milioane de euro pentru lucrări suplimentare efectuate.

"Trebuie să ştiţi că din trecut am moştenit un proces de instanţă în care constructorul cere CNADNR vreo 90 de milioane de euro. Ne apărăm, ne luptăm cu ei. O să vedem care va fi situaţia şi acolo sunt revendicări financiare ale dânşilor care vin din anii 2007-2010 pentru lucrări suplimentare solicitate de către autorităţi locale în general, ale statului român, care au produs o mulţime de costuri despre care dânşii spun că nu au fost acoperite. Noi nu avem aceeaşi opinie cu ei. De asta ne şi judecăm", a afirmat ministrul Transporturilor.

În acest an, CNADNR vrea să finalizeze 93,1 kilometri de autostradă, având la dispoziţie un buget de 2,65 miliarde lei, mai mic cu 1,1 miliarde lei faţă de anul trecut. Printre altele, CNADNR intenţionează să inaugureze în acest an o porţiune de 6,5 km a autostrăzii Bucureşti - Ploieşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici