Spitalul metropolitan rămâne un vis pentru bucureşteni. Cum se apără Primăria

Este extrem de puţin probabil ca finanţarea pentru spitalul metropolitan Bucureşti, al cărui studiu de fezabilitate expiră la finele acestui an, să fie asigurată, a declarat vineri primarul general Nicuşor Dan.

726 afișări
Imaginea articolului Spitalul metropolitan rămâne un vis pentru bucureşteni. Cum se apără Primăria

Spitalul metropolitan rămâne un vis pentru bucureşteni. Ce a comunicat Primăria

„Mi-aş dori să avem un miliard de euro ca să îl facem, dar mi se pare extrem de puţin probabil”, a spus primarul. El a adăugat că există proiecte mai mici de extindere ale actualelor spitale, depuse şi ele la PNRR şi că este mai optimist în privinţa acestora că or să ajungă la finanţare.

„Dacă nu avem o certitudine cu privire la finanţare, este absurd să începem să lucrăm acolo ceva”, a adăugat Dan, precizând că proiectul de buget al anului viitor va prevedea care sunt priorităţile pentru investiţii în sănătate.

„În acest mandat, în acest moment, şansele să existe această finanţare sunt foarte mici”, a spus primarul general. El spune că proiectul spitalului metropolitan este inclus în PNRR, dar s-a declarat circumspect în privinţa primirii banilor, date fiind suma alocată şi nevoile sistemului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici