Sprijin de minimum 100 de milioane de euro cerut pentru fermierii români

Comisia Europeană va reevalua cuantumul compensaţiei acordate fermierilor români afectaţi de criza generată de importurile de cereale din România şi de secetă, a anunţat europarlamentarul Eugen Tomac.

644 afișări
Imaginea articolului Sprijin de minimum 100 de milioane de euro cerut pentru fermierii români

Sprijin de minimum 100 de milioane de euro cerut pentru fermierii români

„Am solicitat, în această seară, Comisiei Europene un sprijin de minimum 100 de milioane de euro pentru fermierii români. Comisia urmează să reevalueze mâine cuantumul compensaţiei cuvenite României pentru agricultorii din ţara noastră afectaţi de criza generată de importul de cereale din Ucraina şi seceta de anul trecut”, a anunţat eurodeputatul PMP Eugen Tomac.

El susţine că solidaritatea înseamnă sprijin pentru toţi cei afectaţi de consecinţele războiului criminal început de Rusia.

„Ministrul incompetent al Agriculturii şi aparatul său nu au fost în stare să transmită la Bruxelles o solicitare bine fundamentată, astfel încât fermierii români să poată fi ajutaţi corespunzător nevoilor pe care le au în această perioadă extrem de dificilă. Prin urmare, cred că suma finală trebuie cel puţin înzecită”, susţine liderul PMP.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici