”Stăm la coadă pentru Democraţie, la CCR”: Zeci de persoane le cer judecătorilor Curţii Constituţionale respingerea modificării codurilor penale | FOTO - Mediafax

”Stăm la coadă pentru Democraţie, la CCR”: Zeci de persoane le cer judecătorilor Curţii Constituţionale respingerea modificării codurilor penale | FOTO

Zeci de persoane s-au strâns, joi, la CCR pentru a depune intervenţii în nume propriu, prin care cer respingerea modificărilor ”neconstituţionale” făcute la legile Justiţie şi la codurile penale.

608 afişări

Imaginea articolului ”Stăm la coadă pentru Democraţie, la CCR”: Zeci de persoane le cer judecătorilor Curţii Constituţionale respingerea modificării codurilor penale | FOTO

”Stăm la coadă pentru Democraţie, la CCR”: Zeci de persoane le cer judecătorilor Curţii Constituţionale respingerea modificării codurilor penale | FOTO

VEZI GALERIA FOTO DE MAI JOS 

”Am chemat comunitatea Declic pentru a depune la CCR Amicus Curiae (prieten al curţii). Noi ne considerăm prieteni ai Curţii. Prin această acţiune dorim să îi informăm asupra opiniilor noastre şi asupra neregulilor pe care noi le-am observat împreună cu experţii în drept cu care am colaborat pentru a realiza acest document. Noi avem câteva argumente în plus faţă de Înalta Curte şi faţă de partidele din opoziţie. Sunt patru. În primul semnalăm faptul că comisia specială a depăşit din atribuţiile pe care le avea în momentul în care a fost creată, e a fost creată pentru a pune în acord Codul de procedură cu nişte directive, erau undeva pe la 35, ei au venit cu sute de modificări”, a declarat Olga Popescu, una dintre persoanele care au depus intervenţie în nume propriu.

 

Ea a apreciat că Parlamentul ”nu acţionează în interesul poporului”.

”Mulţi oameni nu doresc să trăiască într-un stat corupt şi nu înţelegem de ce sunt iertate faptele de corupţie. Procesul în sine de dezbatere din Parlament nu mai există şi procedura în sine este defectuasă. Noi nu semnalăm probleme pe fond, nu intrăm în procedură. Judecătorilor le cerem să ia în considerare toate argumentele pe care le prezintă Înalta curte, partidele din opoziţie şi pe care le prezentăm noi. Am lăsat la registratură documentul, este o singură doamnă, în contextul în care noi am anunţat că vom veni şi se formează deja o coadă pe stradă”, a mai spus Popescu.

Zeci de persoane au răspuns apelului ”Stăm la coadă pentru Democraţie, la CCR”, care a fost anunţat pe Facebook, pentru a depune intervenţii în nume propriu, prin care cer respingerea modificărilor ”neconstituţionale” făcute la legile Justiţie şi la codurile penale.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
CCR ,
SESIZĂRI ,

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.