SUA ar putea renunţa la vizele pentru români

Trei congresmeni americani au depus marţi un proiect de lege care prevede, printre altele, includerea României, Bulgariei şi Poloniei în programul Visa Waiver (PVW), de exceptare de la obligativitatea vizelor, se arată într-un comunicat de presă transmis de unul dintre semnatarii actului.

1155 afișări
Imaginea articolului SUA ar putea renunţa la vizele pentru români

SUA ar putea renunţa la vizele pentru români (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Democratul din Illinois Mike Quigley a explicat că Jobs Originating through Launching Travel (JOLT) Act are drept obiectiv reformarea Visa Waiver, un program "învechit", care are are nevoie de "modernizări".

În prezent, România, Polonia şi Bulgaria au nevoie de vize pentru a călători în state, ele nefiind incluse în Visa Waiver, pe motiv că au o rată de respingere a cererilor de viză mult peste limita de 3%.

În 2011, ţara noastră a avut o rată de respingere a aplicaţiilor pentru viză de 22% , în timp ce rata Bulgariei şi a Poloniei a fost de 16%, respectiv 10%.

Citeşte mai mult pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici