SUA: FRAUDĂ de 200 milioane dolari cu carduri de credit false. Banii au ajuns şi în România

O reţea infracţională internaţională a orchestrat o fraudă de peste 200 milioane dolari cu carduri de credit false în SUA, una din cele mai mari descoperite de Departamentul de Justiţie. Banii au fost trimişi în Pakistan, India, Emiratele Arabe Unite, China, Japonia, Canada, dar şi în România.

1006 afișări
Imaginea articolului SUA: FRAUDĂ de 200 milioane dolari cu carduri de credit false. Banii au ajuns şi în România

SUA: FRAUDĂ de 200 milioane dolari cu carduri de credit false. Banii au ajuns şi în România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Departamentul de Justiţie a pus marţi sub acuzare 18 persoane, la un tribunal federal din Newark, statul New Jersey. Liderii reţelei erau Babar Qureshi şi Muhammad Shafiq. Autorităţile nu au furnizat informaţii personale despre aceştia, transmite Bloomberg.

Inculpaţii au creat mii de identităţi false şi profiluri de creditare şi au contractat împrumuturi mari pe care nu le-au mai rambursat.

Sume de ordinul milioanelor de dolari au fost trimise în Pakistan, India, Emiratele Arabe Unite, China, Japonia, Canada şi România, potrivit datelor FBI.

"Banii au fost folosiţi la cumpărarea de maşini de lux, aparatură electronică, tratamente spa, haine de lux şi aur de milioane de dolari", se arată în documentele FBI.

Reţeaua se folosea şi de afaceri legitime precum magazine de bijuterii deţinute de patru dintre inculpaţi, pentru realizarea de tranzacţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici