SUBIECTELE la simularea probei de Matematică de la Evaluarea Naţională. Prezenţa a fost de 95,46% în Capitală

Prezenţa la simularea la Matematică de la Evaluarea Naţională a fost de 95,46 la sută în Capitală, iar ca dovadă a seriozităţii candidaţilor, niciun elev nu a fost eliminat, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, inspectorul general şcolar al Capitalei, Constantin Trăistaru.

596 afișări
Imaginea articolului SUBIECTELE la simularea probei de Matematică de la Evaluarea Naţională. Prezenţa a fost de 95,46% în Capitală

SUBIECTELE la simularea probei la Matematică de la Evaluarea Naţională. Prezenţă de 95,46% în Capitală

"Prezenţa şi în cea de-a doua zi a simulării examenului de Evaluare Naţională a fost de 95,46 la sută, adică 12.534 de candidaţi prezenţi la test. Este o prezenţă foarte bună şi, pentru a doua zi consecutiv, suntem mulţumiţi să anunţăm că nu am avut niciun candidat eliminat", a spus inspectorul general şcolar al Capitalei.

Pentru susţinerea testării la matematică au fost înscrişi 13.130 de candidaţi. De la această probă au lipsit 596 de elevi.

De asemenea, 30 de elevi au avut situaţii speciale şi au susţinut testul în funcţie de problemele fiecăruia, a mai spus Trăistaru.

Pentru proba de marţi, elevi au avut de rezolvat trei subiecte. Primul subiect a avut şase cerinţe, printre care adunări cu fracţii, măsura unui unghi în interiorul unui triunghi echilateral şi lungimea muchiei unui cub.

Subiectul al doilea au avut cinci cerinţe, printre care desenarea unui paralelipiped dreptunghic şi calcularea numărul de pagini ale unei cărţi, ştiind că în prima zi un elev a citit 47 la sută din numărul total de pagini, iar a doua zi a citit cele 53 de pagini care au mai rămas.

Subiectul al treilea a avut două cerinţe, una de calculare a lungimii unei alei date dintr-un parc în formă de dreptunghi şi a doua de calculare a ariei unui triunghi şi a unui unghi dintr-o prismă patrulateră regulată.

Elevii clasei a VIII-a au susţinut luni simularea Evaluării Naţionale la Limba română şi marţi testul la Matematică. Miercuri este programată proba de Limba şi literatura maternă, pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă. Rezultatele vor fi afişate în 6 martie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici