Subiectul dat la proba de germană a simulării Evaluării Naţionale, retras la scurt timp şi înlocuit

Subiectul transmis iniţial unităţilor de învăţământ unde s-a susţinut, miercuri, proba la limba germană în cadrul simulării Evaluării Naţionale a fost retras la scurt timp, fiind înlocuit cu un altul, incident care a generat întârzieri la începerea probei, în unele şcoli.

310 afișări
Imaginea articolului Subiectul dat la proba de germană a simulării Evaluării Naţionale, retras la scurt timp şi înlocuit

Subiectul dat la proba de germană a simulării Evaluării Naţionale, retras la scurt timp şi înlocuit (Imagine: Shutterstock)

Şcolile ai căror elevi care au participat, miercuri, la proba de limba germană au primit iniţial un subiect, însă acesta a fost retras la scurt timp şi s-a transmis un nou subiect, au afirmat pentru MEDIAFAX oficiali din educaţie.

În Capitală, au fost 191 de copii care au dat proba la limba germană. Testul a început cu jumătate de oră întârziere din cauza acestui incident, adică la ora 9.30.

O întârziere s-a înregistrat şi la Colegiul Naţional "George Coşbuc" din Cluj-Napoca, unde au susţinut simularea la limba germană 71 de elevi.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj, Valentin Cuibus, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că la simularea de la limba germană, desfăşurată la Colegiul Naţional "George Coşbuc", s-a produs o întârziere de circa 15 minute, deoarece au fost schimbate subiectele.

"Dar elevii nu au fost afectaţi de această scurtă întârziere. Subiectele primite de la Bucureşti au fost înlocuite cu alte subiecte, iar anunţul privind această modificare a venit înainte de ora 9.00, astfel încât primele subiecte nu au fost împărţite elevilor, iar aceştia nu au apucat să lucreze la ele", a spus Cuibus.

Directorul adjunct al Colegiului Naţional "George Coşbuc", Karin Corega, a declarat, la rândul său, că noile subiecte au fost multiplicate la timp.

"Tocmai mergeam să împart elevilor subiectele de simulare când am fost anunţată că acestea au fost schimbate, astfel încât am multiplicat rapid noile subiecte şi le-am distribuit. Nu am apucat să împărţim primele subiecte", a spus Corega.

În Timiş, aproximativ 200 de elevi au susţinut în patru unităţi de învăţământ simularea examenului de Evaluare Naţională la limba germană.

"A fost un mic incident care s-a rezolvat. Colegii de la minister au transmis unităţilor de învăţământ să oprească rezolvarea subiectelor, spunând că vor reveni. Problema s-a remediat la scurt timp, au fost descărcate alte subiecte, iar elevilor care au susţinut proba li s-a prelungit perioada de rezolvare a subiectelor", a declarat Aura Danielescu, inspector şcolar general al judeţului Timiş.

De asemenea, în Arad, 36 de elevi au susţinut proba de limba germană în cadrul simulării Evaluării Naţionale.

Directorul Liceului Teoretic "Adam Muller Guttenbrunn" din Arad, Maria Borlea, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că la ora 9.20 au fost primite subiectele corecte, iar copiii nu apucaseră încă să lucreze pe subiectele greşite.

"Copiii nu începuseră să scrie la subiectele iniţiale pentru că ei citeau cerinţele, iar la ora 9.20 am distribuit deja subiectele corecte", a declarat Borlea.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Arad, Mariana Tocaciu, a declarat că la ora 9.15 s-a primit un sms cu un avertisment privind subiectele şi anunţul că acestea se vor schimba, iar câteva minute mai târziu au fost distribuite noile subiecte.

"Copiii nu au fost afectaţi pentru că timpul de lucru alocat a fost considerat din momentul în care s-au primit subiectele corecte", a precizat Tocaciu.

Elevii clasei a VIII-a au susţinut, de luni până miercuri, simularea Evaluării Naţionale, prima probă fiind la Limba română, urmată de Matematică şi Limba maternă.

Afişarea rezultatelor este programată pentru 6 martie.

Rezultatele obţinute de elevi la simularea Evaluării Naţionale vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri în clasă, şedinţe cu părinţii, precum şi în consiliul profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici