Supăraţi că nu mai pot fura bidoane de plastic, hoţii din Brăila incendiază pubelele noi de gunoi

Mai multe module de colectare selectivă a deşeurilor din municipiul Brăila au fost incendiate, iar autorităţile vorbesc despre pagube de zeci de mii de lei. Prima variantă este că hoţii dau foc pubelelor pentru că, din cauza spaţiului îngust, nu mai pot fura bidoane de plastic din interior.

900 afișări
Imaginea articolului Supăraţi că nu mai pot fura bidoane de plastic, hoţii din Brăila incendiază pubelele noi de gunoi

Supăraţi că nu mai pot fura bidoane de plastic, hoţii din Brăila incendiază pubelele noi de gunoi

Trei module de colectare selectivă a deşeurilor din municipiul Brăila au fost incendiate noaptea trecută de persoane necunoscute. Imediat după miezul nopţii, pompierii brăileni au acţionat pe două străzi pentru a stinge incendiile în urma cărora punctele de colectare au fost distruse. Specialiştii au stabilit că focul a fost declanşat intenţionat de persoane neidentificate.

Pompierii spun că, în ultima perioadă, s-au confruntat cu situaţii asemănătoare, fiind chemaţi să intervină în diferite zone ale oraşului.

„Am avut opt incendii în ultimele săptămâni, la pubele şi module de gunoi. Primul incendiu a fost raportat pe 19 septembrie, în cele mai multe cazuri intervenţiile pompierilor au loc noaptea. Pubelele şi modulele au fost distruse, dar nu am avut alte pagube, focul nu s-a extins la maşini, la imobile. Noaptea trecută au fost trei incendii. În intervalul orar 00.50 – 02.30, echipajele Detaşamentului 1 de pompieri Brăila au intervenit pe străzile Negoiului şi Roşiorilor. Au ars aproximativ 450 kg de gunoi şi reziduuri menajere, fiind afectate şi modulele de colectare selectivă a deşeurilor şi a gunoiului menajer. Cauza probabilă de producere a incendiilor a fost crearea intenţionată sau din culpă a condiţiilor de a genera incendiul de persoane neidentificate”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, Ştefan Stoian.

Poliţiştii fac cercetări şi analizează mai multe piste, inclusiv varianta în care focul a fost pus de persoane care colectează bidoane de plastic şi care, din cauza noilor module, nu mai pot ajunge în interiorul tomberoanelor de gunoi. Anchetatorii au un cerc de suspecţi, iar săptămâna trecută o persoană a fost reţinută şi trimisă la un spital de psihiatrie pentru efectuarea unei expertize.

CITEŞTE CONTINUAREA ŞTIRII ÎN PAGINA 2

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici