Tamara Buciuceanu, cetăţean de onoare al Capitalei. TITLUL, înmânat de Gabriela Firea la domiciliul artistei

Actriţa Tamara Buciuceanu Botez a primit, joi, titlul de cetăţean de onoare al Capitalei, acesta fiind înmânat de Gabriela Firea, la domiciliul artistei.

1237 afișări
Imaginea articolului Tamara Buciuceanu, cetăţean de onoare al Capitalei. TITLUL, înmânat de Gabriela Firea la domiciliul artistei

Tamara Buciuceanu, cetăţean de onoare al Capitalei. TITLUL, înmânat de Gabriela Firea la domiciliul artistei

„Sunt convinsă că întreaga Românie doreşte, prin acordarea acestui titlu, să facă o reverenţă în faţa unei Doamne care reprezintă pentru noi toţi un model. Profesionistă desăvârşită, un om demn şi discret, doamna Tamara Buciuceanu Botez reprezintă un reper pentru noi toţi, un exemplu de viată trăită în slujba oamenilor şi a artelor. A fost o onoare pentru mine, ca Primar General, ca femeie şi ca om de cultură, să acord titlul de cetăţean de onoare, precum şi Cheia Oraşului Bucureşti, doamnei Tamara Buciuceanu Botez”, a declarat primarul general.

Potrivit primăriei, ceremonia de decernare a acestui titlu a avut loc chiar la locuinţa artistei .

„Sunt emoţionată că mi-aţi trecut pragul casei chiar în preajma sărbătorilor de Paşti. Distincţiile pe care mi le-aţi oferit mă onorează şi reprezintă pentru mine un gest deosebit de impresionant", susţine Tamara Buciceanu, potrivit unui comunicat al primăriei generale.

Tamara Buciuceanu s-a născut în 1929, în Tighina, Republica Moldova. Supranumită „Doamna comediei româneşti”, Tamara Buciuceanu a jucat în peste 25 de filme, cel mai celebru rol fiind cel al profesoarei „Isoscel” din seria „Liceenii".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici