Tânărul din Sângeorz-Băi, împuşcat de poliţişti, a murit la spital. Un glonţ a ricoşat şi a lovit-o şi pe mama băiatului/ Coarnă: Poliţiştii au acţionat legal. Atacatorul era violent/ REACŢIA lui Carmen Dan

Tânărul de 25 de ani, care a atacat vineri seara doi poliţişti ai Secţiei de Poliţie din Sângeorz-Băi cu o bâtă şi a fost împuşcat de oamenii legii, a murit la Spitalul de Urgenţă din Bistriţa, unde a fost operat, transmite corespondentul MEDIAFAX. UPDATE: Preşedintele Sindicatului Poliţiştilor şi Personalului Contractual susţine că poliţiştii au acţionat legal.

44890 afișări
Imaginea articolului Tânărul din Sângeorz-Băi, împuşcat de poliţişti, a murit la spital. Un glonţ a ricoşat şi a lovit-o şi pe mama băiatului/ Coarnă: Poliţiştii au acţionat legal. Atacatorul era violent/ REACŢIA lui Carmen Dan

Tânărul din Sângeorz-Băi, împuşcat de poliţişti, a murit la spital

Bărbatul de 25 de ani din oraşul Sângeorz-Băi, care i-a agresat vineri seara pe poliţiştii chemaţi la un imobil din oraş pentru aplanarea unui conflict izbucnit între acesta şi vecinul său, a murit în cursul nopţii, în ciuda eforturilor personalului medical de la Spitalul de Urgenţă Bistriţa-Năsăud.

Bărbatul i-a atacat pe poliţiştii chemaţi de o locanică pentru aplanarea unui conflict izbucnit între tânărul de 25 de ani şi soţul acesteia, un bărbat de 47 de ani.

Poliţiştii l-au somat pe tânărul de 25 de ani să înceteze scandalul însă acesta a refuzat şi, cu ajutorul unui prieten, i-a atacat pe oamenii legii, lovindu-l în cap pe unul dintre poliţişti. Colegul acestuia, l-a împuşcat pe agresor în coapsă şi în abdomen, unul dintre gloanţe ricoşând şi lovind-o uşor şi pe mama tânărului, o femeie în vârstă de 56 de ani.

Agresorul a fost transportat, în stare gravă, la Spitalul de Urgenţă din Bistriţa unde a fost supus unor intervenţii chirurgicale, însă a decedat în cursul nopţii din cauza leziunilor deosebit de grave.

Conform purtătorului de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, dr. Mihaela Mastan, tânărul a ajuns la spital cu o plagă împuşcată în zona abdomenului, o plagă împuşcată în zona coapsei, în stop cardiorespirator resuscitat, pronosticul medicilor fiind încă de la internare extrem de rezervat. Medicii au încercat să-l opereze însă eforturile lor au fost fără succes.

La spital a ajuns şi mama tânărului, care a fost externată.

Poliţistul în vârstă de 25 de ani pe care agresorul l-a lovit în cap cu o bâtă şi vecinul cu care tânărul avusese un conflict până la sosirea poliţiei, un bărbat în vârstă de 47 de ani, au suferit mai multe fracturi.

În acest caz cercetările au fost preluate de procurorii criminalişti de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa Năsăud.

Coarnă, despre cazul de la Sângeorz-Băi: Poliţiştii au acţionat legal. Atacatorul era violent

Preşedintele Sindicatului Poliţiştilor şi Personalului Contractual susţine că poliţiştii au acţionat legal în cazul de la Sângeorz-Băi, unde un bărbat care a atacat doi poliţişti a murit după ce a fost împuşcat de unul dintre aceştia, Coarnă precizând că tânărul era cunoscut ca o persoană violentă.

"Categoric au acţionat legal, au acţionat aşa cum trebuie să acţioneze şi cum prevede legea. Vedeţi ce înseamnă o patrulă din doi? Dacă nu era colegul, aveam probabil un alt poliţist mort. Atacatorul era cunoscut cu activităţi violente, mai avusese o cercetare pentru infracţiunea de ultraj, pentru care parchetul a renunţat la urmărirea penală, deci omului i s-a creat ideea că se poate. Era şi un pic consumator de droguri, de alcool, devenea violent. Toată comunitatea de acolo avea o problemă cu acest om. Poliţia a venit la un apel 112, unde el, cu o rangă, a atacat familia vecină. Poliţiştii, în opinia mea, au acţionat corect, legal. Eu am vorbit cu colegul meu de la Bistriţa, astăzi am angajat avocaţi în cercetarea penală, pentru că nimeni nu îi apără pe aceşti oameni, aici mă refer la doamna ministru Carmen Dan. Nu îi interesează ce se întâmplă cu aceşti oameni din punct de vedere juridic. Am trimis avocaţi acolo. Ancheta este obligatorie în acest dosar, e normal o anchetă, dar parchetul în opinia mea, va trebui să închidă dosarul, să-l claseze, pentru că există o clauză care înlătură caracterul penal al faptei. Practic, poliţistul a folosit pistolul în condiţiile legii", a declarate Dumitru Coarnă pentru MEDIAFAX.

Carmen Dan, despre cazul de la Sângeorz-Băi: Din nou, un atac violent la adresa poliţiştilor

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a precizat că în cazul de la Sângeorz-Băi este vorba despre un nou atac violent la adresa poliţiştilor. Luni, la ministerul, va avea loc dezbaterea publică privind statutul poliţiştilor.

"Nu i-aş mai spune incident ci, iarăşi, un atac violent la adresa poliţiştilor aflaţi în misiune. Vorbim de o nouă agresiune generată de persoane care cred că pot face orice şi nu li se poate întâmpla nimic. Raportându-mă şi la evenimentul tragic de la Rădăuţi, dacă cei de seara trecută nu aveau o bâtă de lemn ci aveau o sabie, am fi ajuns la aceeaşi situaţie. Cred că e mai important ca niciodată să înţelegem că acum e momentul să schimbăm legislaţia şi să încadrăm mai mulţi poliţişti pentru că e nevoie. În fiecare săptămână apare câte o situaţie care pune poliţistul aflat în misiune în dificultate",a declarat Carmen Dan la Antena 3.

Ministrul a precizat că luni va avea loc dezbaterea proiectului de întărire a autorităţii poliţistului.

"În toată această perioadă am văzut foarte multe ONG-uri îngrijorate că dăm puteri mai mari poliţiştilor sau că aceştia ar putea abuza de legi, dar săptămânat avem un poliţist lovit, agresat, băgat în spital şi cred că e important să ţinem cont şi de aceste aspecte", a completat ministrul.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici