Tânărul atacat de urs în Harghita a murit

Bărbatul în vârstă de 30 de ani, din judeţul Harghita, care a fost atacat şi rănit grav de un urs, vineri, în zona localităţii Crişeni, a murit în ambulanţa care îl transporta la spital. Preşedintele CJ Harghita spune că pentru acest urs fusese cerut acord de a fi extragere, dar a fost refuzat.

5794 afișări
Imaginea articolului Tânărul atacat de urs în Harghita a murit

Tânărul din Harghita, atacat şi rănit grav de un urs, a murit

Incidentul a fost anunţat de preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, pe pagina sa de Facebook. Acesta a spus că tânărul a fost rănit de urs în timp ce se afla în pădure, împreună cu doi vecini.

”Victima împreună cu doi vecini s-a dus după pământ. Acesta a intrat in pădure pentru câteva momente, vecinii l-au strigat, l-au aşteptat, însă nu a apărut. S-au dus după el, şi l-au găsit căzut la pământ, sângerând puternic în zona pieptului. Au chemat salvarea”, a scris preşedintele CJ Harghita.

De asemenea, el a anunţat că bărbatul a murit în timp ce era transportat cu salvarea la spital.

”Este inacceptabil că a fost un atac şi, din păcate, după câteva ore victima a murit în ambulanţă. S-a solicitat anul trecut ca acest urs să fie extras, dar Ministerului Mediului a refuzat. Mă întreb a cui este responsabilitatea pentru această situaţie. Nu e bine că la Bucureşti nu se vede ce se întâmplă în judeţul Harghita, nu e bine că aici viaţa oamenilor este în pericol! Şi de ce ne temeam în ultimii ani, din păcate astăzi s-a întâmplat”, a declarat Borboly Csaba.

Tânărul era tatăl a doi copii care acum au rămas în grija bunicii, mama lor fiind plecată de patru ani, în străinătate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici