Tanczos Barna s-a pus la masa negocierilor, pentru a stabili pe ce proiecte merg banii din PNNR

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a discutat, marţi, cu reprezentanţii Asociaţiei Municipiiilor din România despre programe de finanţare din Fondul pentru Mediu şi despre proiectele finanţate din PNRR privind gestionarea deşeurilor şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare.

375 afișări
Imaginea articolului Tanczos Barna s-a pus la masa negocierilor, pentru a stabili pe ce proiecte merg banii din PNNR

Tanczos Barna s-a pus la masa negocierilor, pentru a stabili pe ce proiecte merg banii din PNNR

Tanczos Barna a scris, marţi seara, pe Facebook, că înfiinţarea a mai multor parcuri naturale urbane, achiziţia de microbuze electrice şi amenajarea pistelor pentru biciclete au fost subiectele cele mai importante abordate în cadrul întâlnirii în format online cu reprezentanţii Asociaţiei Municipiilor din România.

„Împreună cu preşedintele AFM Fülöp Lóránd am discutat despre pregătirea programelor de finanţare din Fondul pentru Mediu respectiv şi despre cele finanţate din PNRR privind gestionarea deşeurilor şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare”, spune Tanczos Barna.

Ministrul a spus că este pregătit un program de finanţare prin care municipiile vor putea depune proiecte pentru amenajarea de eco-insule, dezvoltând astfel infrastructura locală de colectare separată a deşeurilor. Prin PNRR există fonduri pentru finanţarea a peste 13.000 de astfel de eco-insule.

„Scopul nostru este descentralizarea activităţii din Programul Sisteme Fotovoltaice 2022. Pentru eficientizarea programului oferim posibilitatea ca primăriile să se implice în analizarea dosarelor depuse, totodată simplificăm procedura de aplicare, ca să facilităm accesul beneficiarilor la program. Scopul ministerului este să ajute şi să sprijine autorităţile locale în eforturile lor ecologice.

Pregătim un program pentru finanţarea montării panourilor solare pe acoperişuri de bloc şi punerea în funcţionare a acestora. Surplusul de energie astfel produs ar fi folosit de municipalitate, de exemplu pentru iluminatul public, iar asociaţiile de proprietari ar fi compensate”, spune Tanczos Barna.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici