Taxa auto 2012: Când intră în vigoare, cine o plăteşte şi cum s-au schimbat anunţurile de vânzare pe site-urile auto

Noua taxă auto 2012 va intra în vigoare în două săptămâni. Introducerea acesteia i-a făcut pe proprietarii de maşini achiziţionate după 2007 care intenţionează să-şi vândă automobilul să menţioneze în anunţurile de pe site-urile de profil anul înmatriculării, în încercarea de a atrage mai uşor un cumpărător.

2444 afișări
Imaginea articolului Taxa auto 2012: Când intră în vigoare, cine o plăteşte şi cum s-au schimbat anunţurile de vânzare pe site-urile auto

Taxa auto 2012: Când intră în vigoare, cine o plăteşte şi cum s-au schimbat anunţurile de vânzare pe site-urile auto (Imagine: Mediafax foto)

Taxa auto 2012 se aplică în cazul autovehiculelor care se înmatriculează în România, cât şi în cazul vânzării unui autoturism cumpărat şi înmatriculat înainte de 2007, fiind taxat cumpărătorul. Astfel, pentru maşinile mai vechi de 5 ani se plăteşte o sumă calculată în funcţie de vechime, capacitatea cilindrică şi coeficientul de poluare.

Pe cel mai cunoscut site de anunţuri auto, autovit.ro, mai mulţi proprietari menţionează, alături de caracteristicile tehnice şi informaţiile referitoare la autoturism, anul înmatriculării.

Citeşte mai multe despre efectele taxei auto 2012 pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici