Taxa de autostrada, valabilă din 2012

Avem doar câteva sute de kilometri de autostradă, dar de la anul vom plăti taxă dacă vrem să circulăm pe aceste drumuri rapide. Ministerul Transporturilor anunţă că întreţinerea autostrăzilor va fi concesionată, iar firmele care se vor ocupa de ea, trebuie să îşi recupereze cumva investiţia.

1154 afișări
Imaginea articolului Taxa de autostrada, valabilă din 2012

Taxa de autostrada, valabilă din 2012 (Imagine: Bogdan Maran/Mediafx Foto)

Ministerul Transporturilor nu mai are bani pentru întreţinerea celor două autostrazi şi a luat decizia de a concesiona serviciile de mentenanţă. De altfel a înaintat spre aprobare un memorandum către Guvern în care solicită permisiunea de a începe licitaţiile în acest sens.

Deocamdată nu se ştie cât vor plăti şoferii, însă în Italia, Spania, Franţa, Croaţia taxa nu depăeşte 5 euro pe suta de kilometri.

Autorităţile promit că banii economisiţi pentru plombe şi asflatare, pe care le vor suporta firmele, vor fi folosiţi pentru construcţia unor alte autostrăzi. Un imbold în acest sens vine din partea Comisiei Europene care a anunţat că va finanţa cu 850 de milioane de euro construcţia autostrăzilor Nadlac-Arad şi Oraştie-Sibiu pe o lungime de peste 120 de kilometri.

Citeşte mai multe pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici