The Sun: România, printre ţările din care Ikea a retras de la vânzare tartele cu migdale

România se numără printre cele 23 de ţări din care compania Ikea a retras, marţi, tartele sale cu migdale, după ce autorităţile chineze au descoperit niveluri ridicate de bacterii coliforme în produsele vândute pe teritoriul lor, relatează The Sun în ediţia electronică.

789 afișări
Imaginea articolului The Sun: România, printre ţările din care Ikea a retras de la vânzare tartele cu migdale

The Sun: România, printre ţările din care Ikea a retras de la vânzare tartele cu migdale (Imagine: Gabriel Petrescu/ Mediafax Foto)

Ikea insistă că nu există "niciun fel de risc pentru sănătate", dar a retras, ca măsură de precauţie, aceste produse din 23 de ţări.

Compania a declarat pentru AFP că a adoptat această decizie după ce vameşii chinezi au distrus aproximativ 1.800 de prăjituri cunoscute sub numele de "chokladkrokant" ("crochete de ciocolată", o tartă cu migdale şi ciocolată, cremă de unt şi caramel) interceptate în portul Shanghai, în noiembrie.

Cele 23 de ţări sunt: Australia, Austria, Belgia, Bulgaria, China, Cehia, Danemarca, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Norvegia, Olanda, Polonia, România, Rusia, Slovacia, Suedia, Taiwan, Ungaria şi Emiratele Arabe Unite.

Bacteriile coliforme se găsesc în general în fecale, sol şi apă.

La sfârşitul lui februarie şi începutul lui martie, Ikea a retras de la vânzare, în 25 de ţări, chiftele de carne, după ce s-a descoperit că acestea conţineau carne de cal.

Alimentaţia a reprezentat în exerciţiul bugetar 2011-2012 (încheiat la sfârşitul lui august) 4,7% din cifra de afaceri a Ikea, cu vânzări în valoare de 1,3 miliarde de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici