Toader, autoironie la ieşiile sale publice: Sunt momente în care pot să turui ca o moară/ Ce spune despre o eventuală carieră politică după finalizarea mandatului la MJ

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a declarat luni, legat de ieşirile sale publice care uneori sunt foarte lungi, că poate să turuie "ca o moară", dar întotdeauna a fost atent la conţinutul spuselor. Toader a vorbit şi de cât de afectată a fost familia sa din cauza poziţiei pe care o ocupă.

573 afișări
Imaginea articolului Toader, autoironie la ieşiile sale publice: Sunt momente în care pot să turui ca o moară/ Ce spune despre o eventuală carieră politică după finalizarea mandatului la MJ

Toader, autoironie la ieşiile sale publice: Sunt momente în care pot să turui ca o moară

"Poate uneori, sub aparenţa umorului exprimi o tristă realitate, uneori prin umor vrei să deconectezi o discuţie. Sunt momente în care pot să turui ca o moară, să lungesc cuvinte, am vorbit în viaţa mea cât toate neamurile la un loc. Sunt atent la conţinutul spuselor să nu fie greşite", a declarat Tudorel Toader, la Antena 3

Ministrul Justiţiei este recunoscut pentru conferinţele de presă care pot să depăşească şi o oră.

Toader a vorbit şi despre familia sa şi modul în care aceasta a fost afectată de poziţia pe care o ocupă la minister.

CITEŞTE ŞI: Ministrul Justiţiei, despre Iohannis: Fostul preşedinte era mai bine consiliat. Avea fler/ Ce spune referitor la plângerea pentru înaltă trădare pe numele şefului statului

"Ca minstru, dacă te dedici nu mai ai timp de altceva. Nu ştiu dacă a reproşat (n.r: familia), dar o zonă de disconfort a existat. Soţia e medic, are grad universitar şi ce mare funcţie este- şef la o secţie cu 11 oameni în subordine, după 30 de ani. Dacă te uiţi în structură, aproape că de drept urma să fie şef. Reproşul nu a fost la adresa ei, ci consecinţa expunerii publice. Bine nu i-a picat. Băieţii. Unul e notar-uneori nu poţi să îngrădeşti accesul pe motiv că tata e nu ştiu ce în univeristate plus faptul că a intrat pe perioada când eram suspendat. Băieţii sunt realişti şi sunt foarte mândri şi înţeleg să treacă peste numite asperităţi în baza faptului că au convingerea că ceea ce fac e corect", a mai spus ministrul Justiţiei.

Toader, despre o carieră politică: Să nu surprindă dacă,după ce nu voi mai fi la MJ, să existe posibilitatea

Tudorel Toader a declarat că în anul 2016 a fost „curtat” să intre în PNL, însă a refuzat oferta pentru că nu era, la acel moment, pregătit să fie om politic, însă nu exclude pe viitor posibilitatea ca, atunci când nu va mai fi în Minister, să aibă în vedere o carieră politică.

CITEŞTE ŞI Tudorel Toader: Nu simt o presiune/ Mesaj pentru Dragnea: Nu eu am venit să bat la uşă spunând că vreau să fiu ministru/ Cum comentează afirmaţiile premierului despre OUG pe amnistie

„Nu. (nu vrea să fie preşedinte, n.r.) În 2016, vara spre toamna, eram rector la Cuza, la Iaşi. Eram asiduu curtat să candidez fie deputat, fie senator. (...) Mi se oferea prima poziţie în Iaşi sau în Vrancea, de unde sunt. Având o relaţie bună, i-am răspuns că nu sunt pregătit să fiu om politic. A rămas nu”, a declarat ministrul Tudorel Toade, la Antena3. Partidul care l-a curtat este PNL.

Ministrul a spus însă că nu exclude posibilitatea ca, după ce va pleca din MJ, să intre în politică.

„Nu aş putea spune dacă pe viitor, pentru totdeauna va fi nu, dar să nu surprindă că după ce nu voi mai fi la Minister, din perspective diferite, pot exista astfel de posibilităţi”, a declarat Tudorel Toader.

Ministrul Justiţiei: Rămân la MJ câtă vreme coordonatele morale şi profesionale îmi permit

Tudorel Toader a spus că intenţionează să rămână la conducerea Ministerului Justiţiei câtă vreme „coordonatele morale şi profesionale” îi vor permite, subliniind că, atunci când nu va mai deţine funcţia de ministru, el are alte posibilităţi, precum funcţii de rector, avocat, profesor.

„Orizontul meu e cu totul altul: să rămân la Ministerul Justiţiei câtă vreme coordonatele mele morale şi profesionale îmi vor permite să rămân şi să-mi îndeplinesc multele proiecte pe care le-am început. În momentul în care această posibilitate nu o să mai existe, eu am variantele mele. Maine dacă plec de la Minister, anulez suspendarea, mă duc rector, dacă nu sunt rector, mă duc la catedră şi am şi cabinet de avocatură, care e închis, plin de cărţi, şi îl vizitez la câteva luni, îl igienizez”, a declarat Tudorel Toader la Antena3.

Toader a subliniat că unul dintre băieţii săi îşi doreşte să facă avocatură cu tatăl lui, în vreme ce celălalt este notar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici