Toader: Nu sunt obligatorii deciziile CCR pronunţate în controlul a priori, faţă de proiecte de lege

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a precizat, sâmbătă, pe Facebook, că nu sunt obligatorii deciziile Curţii Constituţionale pronunţate în controlul a priori, faţă de proiecte de lege, ci doar cele pronunţate în controlul de după, faţă de norme juridice în vigoare.

629 afișări
Imaginea articolului Toader: Nu sunt obligatorii deciziile CCR pronunţate în controlul a priori, faţă de proiecte de lege

Toader: Nu sunt obligatorii deciziile CCR pronunţate în controlul a priori, faţă de proiecte de lege

"Simple precizari ! Sunt obligatorii deciziile CCR care au fost pronuntate in controlul a posteriori, fata de o norma juridica in vigoare. Nu sunt obligatorii deciziile CCR care au fost pronuntate in controlul a priori, fata de proiecte de lege", a scris, pe Facebook, ministrul Justiţiei.

Afirmaţiile vin în contextul în care ministerul Justiţiei a trimis spre avizare un proiect de modificare a Codului penal şi a Codului de procedură penală, precum şi un proiect privind completurile de 5 judecători ale instanţei supreme, însă acestea nu au intrat, până acum, în şedinţa de Guvern. Potrivit proiectului referitor la completurile de judecători, intrat în posesia MEDIAFAX, condamnaţii care au sentinţe definitive pronunţate de completurile de 5 constituite la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie începând cu 2014 pot depune contestaţie în anulare şi dacă au ieşit din termenul legal de 30 de zile.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, că probabil ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, va da ordonanţă de urgenţă pentru modificarea codurilor penale, el fiind „factorul cheie” în procedura de punere în acord a articolelor din Codul penal şi Codul de procedură penală cu deciziile CCR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici