Tone de gunoaie sufocă malul Dunării în dreptul oraşului Galaţi | FOTO

Tone de gunoaie menajere, bidoane de plastic, crengi rupte şi alte resturi au apărut, în ultimele zile, în jurul vapoarelor şi pontoanelor aflate la malul Dunării, în Galaţi. Operatorii economici au fost avertizaţi că riscă amenzi uriaşe dacă nu fac curăţenie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

613 afișări
Imaginea articolului Tone de gunoaie sufocă malul Dunării în dreptul oraşului Galaţi | FOTO

Tone de gunoaie sufocă malul Dunării în dreptul oraşului Galaţi | FOTO

Reprezentanţii societăţii de salubrizare din Galaţi confirmă că nu au un utilaj pentru intervenţia în apă şi spun că pot transporta gunoiul doar dacă acesta este adus la mal.

„Aşa cum i-am anunţat şi în scris pe cei de la Navrom Bac, Serviciul Public Ecosal pune la dispoziţie orice mijloc de încărcat şi transportat deşeuri, dar condiţia este să fie gunoiul scos din Dunăre, pe o platformă sigură, pentru ca utilajele să nu se scufunde. Nu avem utilaj care să acţioneze pe luciul apei, la Dunăre. În urmă cu câţiva ani am avut un utilaj, un tractor pe pneuri, el nu mai este în uz şi nu îl mai folosim”, a declarat reprezentantul societăţii Ecosal Galaţi, Vasile Taşcă.

Pe malul Dunării apar frecvent gunoaie dar în trecut se găseau rapid soluţii. Acum însă situaţia se prelungeşte spre nemulţumirea gălăţenilor care se plimbă pe malul apei şi care spun că peisajul lasă de dorit şi se tem că resturile ar putea ajunge în Delta Dunării.

„Când se desprinde, se desprinde ca o insulă, ajunge departe, în alte părţi. Destul de trist, dar adevărat... Ar trebui să se facă curăţenie, Primăria să aibă mai multă grijă de apele noastre”, a spus unul dintre clienţii bacului care leagă malul gălăţean de cel tulcean.

Săptămâna viitoare inspectorii Gărzii de Mediu vor merge pe malul Dunării pentru a verifica dacă agenţii economici au luat în serios avertismentele lor.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici