Toni Greblă a depus jurământul de învestitură în funcţia de judecător al CC. Băsescu: "Vă felicit, prezenţa dumneavostră este un câştig pentru Curtea Constituţională"

Toni Greblă a depus, marţi, la Cotroceni, jurământul de învestitură în funcţia de judecător la Curtea Constituţională, în prezenţa şefului statului, a preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului, a preşedintelui Curţii şi a judecătorilor.

1158 afișări
Imaginea articolului Toni Greblă a depus jurământul de învestitură în funcţia de judecător al CC. Băsescu: "Vă felicit, prezenţa dumneavostră este un câştig pentru Curtea Constituţională"

Toni Greblă a depus jurământul de învestitură (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Preşedintele Traian Băsescu l-a felicitat, marţi, pe Toni Greblă pentru numirea în funcţia de judecător al Curţii Constituţionale, apreciind că prezenţa acestuia în cadrul instituţiei este"un câştig" pentru CC.Anterior, la Palatul Cotroceni a avut loc, ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a lui Gigel Ştirbu în funcţia de ministru al Culturii.

Domnule judecător, în primul rând felicitări pentru numirea în funcţia de judecător la Curtea Constituţională. Curtea Constituţională s-a dovedit în ultimii ani a fi până la urmă un centru de echilibru al instituţiilor statului, un centru care a reglat echilibrele între instituţiile statului şi care a permis României să avanseze. Am convingerea că prezenţa dumneavoastră printre judecătorii Curţii Constituţionale a României este un câştig pentru Curtea Constituţională. Vă felicit încă o dată şi vă doresc mult succes", a spus preşedintele Băsescu, în intervenţia sa în cadrul ceremoniei de depunere a jurământului de către Toni Greblă.

Toni Greblă a fost numit judecător la Curtea Constituţională, prin votul dat, luni, de plenul Senatului. Candidatura sa a întrunit 123 de voturi "pentru", două voturi "împotrivă" şi o abţinere. Votul a fost electronic secret.

Greblă o va înlocui la CC pe judecătoarea Iulia Motoc, aleasă magistrat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

După anunţarea votului, Toni Greblă şi-a anunţat demisia din calitatea de senator.

Toni Greblă este de profesie avocat şi a fost preşedinte al Comisiei juridice din Senat în legislatura precedentă, iar în actuala legislatură vicepreşedinte al acestei comisii.

Senatorul Toni Greblă a fost propus luni de PSD pentru Curtea Constituţională, din partea Senatului, el primind în aceeaşi zi şi avizul Comisiei juridice.

Anterior, premierul Victor Ponta a declarat luni că a avut o discuţie cu Lucian Bolcaş, care l-a informat că nu doreşte funcţia de judecător la Curtea Constituţională, "având în vedere aversiunea preşedintelui Traian Băsescu".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici