Topul celor mai economi români, pe judeţe

Bucureştenii, clujenii şi băcăuanii au reuşit să depună la bănci cele mai mari sume pe cap de locuitor, în fiecare lună. Economiştii se aşteaptă ca dobânzile oferite de bănci la lei să scadă uşor până la sfârşitul anului.

16 afișări
Imaginea articolului Topul celor mai economi români, pe judeţe

Topul celor mai economi români, pe judeţe (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

În prima jumătate de an, fiecare român a depus la bănci câte 52 de lei pe lună, în medie, însă cei mai strângători au reuşit să economisească aproape 180 de lei pe lună, aşa cum s-a întâmplat în municipiul Bucureşti şi în judeţul Ilfov. După populaţia din Capitală, în clasamentul celor mai economi români mai figurează clujenii, cu aproximativ 74 lei/lună, şi băcăuanii, cu aproape 58 lei/lună, potrivit calculelor Gândul pe baza datelor Băncii Naţionale a României (BNR) şi ale Institutului Naţional de Statistică (INS), sumele incluzând atât depozitele la termen în lei, cât şi cele în valută.

Citeşte mai multe despre topul celor mai economi români pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici