Traian Băsescu a depus plângere penală la Parchet împotriva bărbatului care l-a scuipat

Preşdintele Traian Băsescu a depus plângere penală la Parchetul Tribunalului Constanţa împotriva bărbatului care l-a scuipat sâmbătă, în timpul unei vizite în Portul Constanţa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

13785 afișări
Imaginea articolului Traian Băsescu a depus plângere penală la Parchet împotriva bărbatului care l-a scuipat

Traian Băsescu (Imagine: Alexandru Raita/ Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Parchetului Tribunalului Constanţa, documentul a fost depus prin e-mail duminică, bărbatul fiind cercetat, în prezent, şi pentru ultraj.

Procurorii au luat dosarul de la Poliţia Constanţa, ancheta fiind făcută pentru infracţiunile de ultraj, tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Reprezentanţii Parchetului Tribunalului Constanţa spun că bărbatul va fi cercetat în continuare în stare de libertate.

Adrian Zglobiu, în vârstă de 39 de ani, din Constanţa, reţinut după ce l-a scuipat pe Traian Băsescu, în Portul Constanţa, a fost eliberat din arestul Poliţiei duminică noapte, el spunând la ieşire că regretă ceea ce a făcut. El a părăsit arestul Poliţiei Judeţene Constanţa la expirarea ordonanţei de reţinere şi după ce procurorii au schimbat încadrarea juridică în dosarul său, din ultraj şi loviri şi alte violenţe, în tulburarea ordinii şi liniştii publice şi nu l-au mai dus în instanţă cu propunere de arestare preventivă.

El le-a spus jurnaliştilor care l-au aşteptat la ieşirea din arest că nu face parte din nicio formaţiune politică.

Zglobiu l-a scuipat în faţă, de la o distanţă foarte mică, pe preşedintele Traian Băsescu, în momentul în care acesta a coborât de pe nava şcoală "Mircea", la finalul vizitei făcute la bordul vasului după ceremoniile de decorare a bricului, care au avut loc, sâmbătă, în dana de pasageri a Portului Constanţa.

După incident, bărbatul a fost imobilizat de către ofiţerii SPP, în timp ce şeful statului s-a şters cu mâna pe faţă, apoi a continuat să stea de vorbă cu câţiva oameni din mulţimea adunată în terminalul de pasageri al Portului Constanţa, după care s-a urcat în maşină şi a plecat din port.

După ce a fost imobilizat de ofiţerii SPP, bărbatul a fost predat unui echipaj de jandarmi, iar aceştia l-au dus la sediul Poliţiei Judeţene Constanţa. El a fost audiat de poliţişti şi procurori timp de două ore, apoi a fost dus la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Constanţa, pentru o evaluare psihologică. După ce a fost evaluat de medici, Adrian Zglobiu a mers din nou la audieri, la Parchetul Tribunalului Constanţa.

Avocatul din oficiu care l-a reprezentat pe Zglobiu declara că acesta a susţinut în faţa anchetatorilor că gestul său, de a-l scuipa pe preşedinte, nu a fost premeditat, ci a fost unul spontan.

De asemenea, la ieşirea de la Parchet, Adrian Zglobiu le-a spus jurnaliştilor că a fost deranjat de cântecele patriotice de la ceremonie, "cântate pentru Băsescu". "După ce a vândut flota vrea cântece patriotice?", spunea constănţeanul.

Întrebat apoi dacă regretă gestul făcut, bărbatul a răspuns: "Regret că nu am emigrat din România, că am fost fraier să rămân".

Bărbatul a fost reţinut de procurori în noaptea de sâmbătă spre duminică, pentru ultraj, loviri şi alte violenţe, dar ulterior anchetatorii au schimbat încadrarea juridică în cazul său, el fiind cercetat pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice. Conform legii, pedeapsa pentru această infracţiune este amendă dictată de judecător sau închisoare de până la cinci ani.

Preşedintele Traian Băsescu a participat, sâmbătă, în Portul Constanţa, la ceremonia de întoarcere a navei şcoală "Mircea" din voiajul anual de instrucţie. Şeful statului a înmânat echipajului navei şcoală "Mircea" Ordinul "Virtutea Maritimă" - în grad de Ofiţer, cu însemn de pace, cu care a fost decorat pavilionul vasului, iar după ceremonie a făcut o vizită la bordul navei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici