Tribunalul Gorj a respins cererea de suspendare a grevei minerilor cerută de patronat

Reprezentanţii Complexului Energetic Oltenia au cerut judecătorilor să oprească protestul minerilor, care cer majorări salariale, prin ordonanţă preşedinţială. Instanţa a respins, marţi, acţiunea, dar hotărârea nu e definitivă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

407 afișări
Imaginea articolului Tribunalul Gorj a respins cererea de suspendare a grevei minerilor cerută de patronat

Tribunalul Gorj a respins cererea de suspendare a grevei minerilor cerută de patronat

Complexul Energetic Oltenia a solicitat, marţi, suspendarea grevei declanşate, vineri, la mai multe cariere din cadrul companiei.

"Respinge cererea de ordonanţă preşedinţială, ulterior modificată. Cu apel în termen de cinci zile de la comunicare, ce se depune la Tribunalul Gorj", a stabilit Secţia Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale, din cadrul Tribunalului Gorj.

Zeci de angajaţi de la carierele Jilţ Nord, Jilţ Sud şi Roşiuţa au calitatea de "pârât", în acest dosar.

"Tribunalul nu opreşte greva minerilor! Tribunalul Gorj a respins marţi cererea Complexului Energetic Oltenia, privind suspendarea grevei minerilor. (...) Miercuri va mai fi un proces pe rol, prin care CE Oltenia cere ca greva să fie declarată ilegală. Iniţial termenul a fost pentru joi, dar la cererea companiei energetice a fost mutat mai devreme cu o zi. În aceste procese, CE Oltenia a dat în judecată câteva zeci de salariaţi, aleşi nu se ştie pe ce criterii, câtă vreme sunt circa opt mii de mineri în grevă", au precizat reprezentanţii Sindicatului Mine Energie, pe pagina de Facebook.

La ora transmiterii acestei ştiri, cinci angajaţi ai CEO se află în grevă foamei, iar mii de salariaţi de la cele zece cariere refuză să intre la lucru. Administraţia se află la negocieri cu sindicatele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici