Ministerul Justiţiei a elaborat proiectul de lege privind codurile penale, fără prag pentru abuzul în serviciu. Toader: Va intra în procedură parlamentară unde se va întâlni cu domnul Iordache

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, miercuri, că a elaborat proiectul de lege privind Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, urmând ca acesta să intre în procedură parlamentară.

1324 afișări
Imaginea articolului Ministerul Justiţiei a elaborat proiectul de lege privind codurile penale, fără prag pentru abuzul în serviciu. Toader: Va intra în procedură parlamentară unde se va întâlni cu domnul Iordache

Toader: Am elaborat proiectul de lege privind codurile penale. Va intra în procedură parlamentară (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

"Am elaborat proiectul de lege privind modificarea Codului Penal şi a Codului de Porcedură Penală pentru punerea în acord cu deciziile Curţii Constituţionale. Modificările la cele două coduri vizează strict, aşa cum am mai declarat, punerea de acord a codurilor cu deciziile Curţii Constituţionale, nimic mai mult, nimic mai puţin. Am făcut modificările pentru punerea în acord atât cu deciziile de admitere pur şi simplu şi sunt şi cele interpretative", a declarat ministrul Justiţiei, într-o conferinţă de presă.

Tudorel Toader a precizat că nu va exista un prag pentru abuzul în serviciu.

“Eu voi da drumul la proiectul de lege fără prag pentru că în dispozitivul CCR nu se vorbeşte despre prag, Proiectul de lege îl voi pune să aibă aprobarea Guvernului şi îl trimit în dezbatere publică, nu va fi ordonanţă. Va trece la ambele camere şi când va ajunge acolo unde se va întâlni cu domnul Iordache, având experienţa de legiuitor, poate să intervină, în limita competenţelor”, a mai spus Toader.

Ministrul Justiţiei a mai declarat că vor fi elaborate şi alte proiecte de lege care să pună în acord legislaţia cu deciziile CCR.

"Vom continua cu elaborarea altor proiecte de lege pentru punerea de acord a întregii legislaţii cu deciziile CCR, de admitere sau de respingere", a completat Tudorel Toader.

Ministrul Justiţiei a mai spus că se lucrează şi la pachetul de legi pentru justiţie.

“Lucrăm la pachetul de legi pentru justiţie. Avem draftul nostru, puncte de vedere de la bună parte dintre autorităţile avizatoarea în procedură. Aşteptăm şi punct de vedere de la CSM şi va lua drumul în dezbatere publică şi procedură parlamentară”, a mai spus Tudorel Toader.

Toader: Dacă voi fi invitat în faţa coaliţiei, voi merge. Nu mă duc să mă justific

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, miercuri, că dacă va fi invitat, va merge în faţa coaliţiei guvernamentale, însă a precizat că va face acest lucru nu pentru a se justifica, ci pentru a se face bine înţeles, precizând totodată că nu îi este frică de remaniere.

"Dacă voi fi invitat, voi merge ( în faţa coaliţiei -n.r.). Dar reţineţi, dacă voi fi invitat. Nu mă duc ca să mă justific, ci ca să mă fac bine înţeles", a declarat ministrul Justiţiei.

Tudorel Toader a mai declarat că nu îi este frică de remaniere, în urma deciziei privind şefii de parchete.

"Nu are de ce să îmi fie teamă indiferent de soluţie", a completat Toader.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici