România ameninţă cu retragerea de la Eurovision. Televiziunea Română a reacţionat la acuzaţiile aduse de EBU

  • TVR dezaprobă modul în care EBU (European Broadcasting Union) a gestionat situaţia generată de voturile exprimate de juriile naţionale cu ocazia semifinalelor şi a finalei concursului Eurovision 2022, se arată într-un nou comunicat.
  • "Considerăm inacceptabil comportamentul EBU, care a aplicat un dublu standard în cazul unor grupuri de ţări ale căror voturi s-au împărţit într-un mod care ridică suspiciuni", transmite Televiziunea Română.
4449 afișări
Imaginea articolului România ameninţă cu retragerea de la Eurovision. Televiziunea Română a reacţionat la acuzaţiile aduse de EBU

"În timp ce unele ţări au fost penalizate, notele juraţilor fiind înlocuite cu note acordate de EBU - printr-un aşa-numit ”algoritm” netransparent, care ridică la rândul său suspiciuni - pentru altele nu a fost aplicată nicio sancţiune. Mai grav, au beneficiat de puncte suplimentare, dirijate de EBU în numele ţărilor penalizate.

Impactul acestor suspiciuni asupra concursului şi asupra reputaţiei televiziunilor sancţionate putea fi eliminat complet dacă EBU ar fi comunicat părţilor implicate îngrijorările sale de îndată ce au fost observate, adică, miercuri, 11 mai, după cea de-a doua semifinală pentru juriu.

Dacă EBU ar fi comunicat, a doua zi după vot, delegaţiilor vizate notele date de juraţii celor şase ţări şi ar fi explicat convingător existenţa unui ”tipar de vot neregulat,” TVR ar fi avut timp să reacţioneze pentru a investiga prompt acuzaţiile şi a corecta situaţia, dacă ar fi fost cazul", transmite Televiziunea Română.

"Atitudinea de neînţeles a EBU faţă de TVR, un membru de tradiţie al acestei organizaţii, care merită tratat cu respect, este subliniată şi de faptul că organizatorii Eurovision au ales să mintă în timpul transmiterii rezultatelor finale ale concursului. Când a venit rândul reprezentantului României să anunţe rezultatul votului juriului, organizatorii au invocat o problemă tehnică inexistentă pentru a prezenta notele furnizate de <<algoritm>>" transmite TVR în comunicat.

Televiziunea Română acuză cu retragerea din competiţie

"În urma situaţiei create şi a prejudiciilor de imagine aduse televiziunii publice, reprezentanţii TVR iau în considerare retragerea României de la ediţiile viitoare ale Eurovision şi acţionarea în instanţă a organizatorilor evenimentului".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici