UDMR va desemna, marţi, noul ministru al Mediului. Funcţia ar putea fi preluată de Korodi Attila

UDMR va desemna, marţi, în şedinţa Consiliului Permanent, noul ministru al Mediului, după ce Laszlo Borbely a demisionat din funcţie, surse din cadrul Uniunii afirmând că postul ar putea fi preluat de Korodi Attila.

309 afișări
Imaginea articolului UDMR va desemna, marţi, noul ministru al Mediului. Funcţia ar putea fi preluată de Korodi Attila

Korodi Attila (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Surse din UDMR au declarat, luni, că Uniunea îşi doreşte ca numirea noului ministru al Mediului să fie tranşată marţi, pentru a nu se prelungi interimatul la acest minister.

"Consiliul Permanent al UDMR se va întruni marţi în şedinţă, de la ora 13.00, la Bucureşti, şi vom desemna înlocuitorul lui Borbely la Ministerul Mediului, după care vom înainta propunerea premierului Ungureanu. Nu dorim să fie prelungit interimatul la acest minister pentru că sunt multe proiecte în derulare şi decizii de luat. Sunt trei posibili înlocuitori - Tanczos Barna, Borbely Karoly şi Korodi Attila. Probabil că noul ministru va fi Korodi, care a mai deţinut această funcţie la Mediu", au spus sursele citate.

Korodi Attila are 35 de ani. După alegerile parlamentare din noiembrie 2004, Korodi a fost desemnat de către UDMR pentru postul de secretar de stat la Ministerul Mediului şi Gospodăririi Apelor, ocupându-se de coordonarea Departamentului de Integrare Europeană. În aprilie 2007, Attila Korodi a fost numit ministru al Mediului, post ocupat timp de un an.

Borbely Karoly are 36 de ani şi a fost ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei în perioada decembrie 2007-decembrie 2008, iar din ianuarie 2010 este secretar de stat în Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

Tanczos Barna are tot 36 de ani şi este preşedintele Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă. El a fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor, în perioada 2007-2009, apoi la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (ianuarie - iulie 2010), iar în prezent este secretar de stat la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Laszlo Borbely a demisionat, joia trecută, din funcţia de ministru al Mediului, el spunând că a luat această decizie deşi nu are motiv şi precizând că a transmis această decizie premierului, dar şi preşedintelui, cu care a avut o întâlnire.

Borbely declara că a aflat din presă despre comunicatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie privind solicitarea de declanşare a procedurilor pentru obţinerea cererii de urmărire penală şi imediat a decis să demisioneze. Borbely sublinia că refuză cu tărie orice fel de acuzaţie pe care o consideră nefondată şi că speră să îşi poată dovedi nevinovăţia.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a preluat portofoliul de la Ministerul Mediului, pe care îl deţine ca interimar după demisia lui Borbely, şi-a elogiat predecesorul şi a spus că îşi doreşte un interimat cât mai scurt.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici