Alertă de incendiu la Institutul Marius Nasta, după degajări de fum la Unitatea mobilă ATI din curtea spitalului. Declaraţiile lui Voiculescu despre incident

  • Un număr mare de echipaje de salvare au fost mobilizate, duminică seara, la Institutul Marius Nasta, după o alertă de risc de incendiu.
  • Au fost semnalate degajări de fum la Unitatea mobila ATI din cadrul Institului. Fumul a fost văzut în jurul orei 22.30 şi au fost alertate autorităţile în cazul în care izbucnea un incendiu.
  • În interiorul unităţii ATI se aflau şapte pacienţi Covid, dintre care cinci ar fi intubaţi.
  • Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a dat asigurări că pacienţii sunt în siguranţă şi au fost transferaţi în secţiile centrale din Marius Nasta.
21305 afișări
Imaginea articolului Alertă de incendiu la Institutul Marius Nasta, după degajări de fum la Unitatea mobilă ATI din curtea spitalului. Declaraţiile lui Voiculescu despre incident

ULTIMĂ ORĂ: Incendiu la Institutul Marius Nasta

UPDATE 00:00 Autorităţile şi reprezentanţii institutului Marius Nasta oferă declaraţii contradictorii despre incident

Şeful IGSU, Raed Arafat a declarat, duminică seara că nu are informaţii potrivit cărora ar fi existat un incendiu la unitatea mobilă de la Institutul Marius Nasta. De asemenea, Arafat a vorbit despre cinci pacienţi intubaţi, ambele informaţii fiind contrazise de conducerea institutului.

În schimb, conducerea institutului Marius Nasta a vorbit despre o flacără şi fum care au apărut la ventilatorul de pe unitatea mobilă.

Citeşte mai mult aici.

UPDATE 23:40 O pană de curent ar fi cauzat incidentul

Un incident a avut loc duminică seara la o secţie externă ATI a Institutului Marius Nasta din Bucureşti.

Din primele informaţii, incendiul ar fi izbucnit din cauza unui ventilator aflat pe unitatea mobilă ATI de la Spitalul Marius Nasta. Fumul a fost văzut în jurul orei 22.30 şi au fost alertate autorităţile.

În interiorul unităţii se aflau şapte pacienţi Covid, dintre care cinci ar fi intubaţi. La faţa locului se află opt autospeciale de stingere, autoscara, opt echipaje SMURD şi unitate de terapie intensivă mobilă.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu a dat asigurări că pacienţii sunt transferaţi în secţiile centrale din Marius Nasta, unde sunt destule locuri libere: „Sunt pacienţi care nu au avut nevoie de intubare, dar oamenii sunt speriaţi”.

O posibilă cauză este o pană de curent.

”Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” informează pacienţii, aparţinătorii şi opinia publică în legătură cu faptul că,  în această seară a existat un incident la un ventilator dispus în perimetrul exterior al unităţii mobile ATI. Niciun pacient nu a fost rănit în urma acestui incident, iar în prezent pacienţi aflaţi în unitatea mobilă ATI sunt transferaţi în compartimentul ATI din interior. În prezent suntem la faţa locului pentru a evalua situaţia şi a lua măsurile care se impun.  Vom reveni cu amănunte” a declarat Dr. Beatrice Mahler, manager Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”.

ŞTIRE INIŢIALĂ

Un număr mare de echipaje de salvare au fost mobilizate la Institutul Marius Nasta. Au fost semnalate degajări de fum la Unitatea mobila din cadrul Institului.

În unitatea externă de la Nasta erau internaţi 7 pacienţi, 5 intubaţi.  Din primele informaţii pacienţii au fost mutaţi în unitatea centrală.

„În urmă cu scurt timp a fost anunţat faptul că se degajă fum de la un ventilator exterior al unităţii mobile ATI de la Spitalul Marius Nasta. În interiorul unităţii mobile sunt 7 pacienţi, 5 dintre aceştia fiind intubaţi, care nu au fost răniţi. Intervin 8 autospeciale de stingere, 8 SMURD”, a declarat ISU.

„În acest moment nu se mai observă degajare de fum şi se fac verificări pentru identificarea focarului. Preventiv, cei 7 pacienţi vor fi relocaţi în cadrul altor secţii din spital”.

Vlad Voiculescu a spus la Digi24 că nu a fost niciun moment foc, ci un generator a scos fum.

„Este vorba de o caravană ATI, nu este nimic care să ne producă îngrijorare. Pacienţii sunt evacuaţi acum. Nu există victime, nu a existat foc, doar o sperietură”, a spus ministrul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici