Preotul Visarion Alexa, reţinut într-un dosar de agresiune sexuală, a fost suspendat

  • Un preot cunoscut din Bucureşti, suspectat că a agresat o femeie, a fost reţinut pentru 24 de ore de poliţişti.
  • Surse din rândul anchetatorilor susţin că este vorba despre preotul Visarion Alexa.
5293 afișări
Imaginea articolului  Preotul Visarion Alexa, reţinut într-un dosar de agresiune sexuală, a fost suspendat

Preotul Visarion Alexa/Facebook

UPDATE 19:30 Preotul Visarion Alexa, reţinut pentru 24 de ore într-un dosar de agresiune sexuală, a fost suspendat şi nu mai poate susţine slujbe.

 
„Arhiepiscopia a confirmat ca luni va începe ancheta acestui caz nesfârşit de trist. Prima măsură luată, până la confirmarea culpei prin finalizarea anchetei derulate de autorităţile abilitate, este suspendarea de la slujirea preoţească”, a anunţat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt BOR.
 
Anterior, Vasile Bănescu a spus că vestea privind acuzaţia de agresiune sexuală care i se aduce preotului Visarion Alexa este şocantă.
 
„În legătură cu Ştirea referitoare la reţinerea de către poliţie a preotului Visarion Alexa din Bucureşti în urmă unor grave acuzaţii menţionate deja în presă, vă pot spune mai întâi că vestea este una absolut şocantă”, a spus Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt BOR.
 
El a adăugat că autorităţile bisericeşti vor face propriile anchete.
 
„Dacă acuzaţiile aduse preotului menţionat vor fi confirmate de autorităţile judiciare, cazul său va fi judecat şi de autorităţile bisericeşti în cadrul Consistoriului bisericesc”, a precizat Bănescu.
 
Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Secţia 20 Poliţie au fost sesizaţi, prin plângere, de către o femeie, despre faptul că un bărbat, în vârstă de 46 de ani, ar fi agresat-o sexual. Poliţiştii au demarat de îndată investigaţiile, iar bănuitul a fost dus la audieri.
 
În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reţinut pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat instanţei cu propunere legală. Ulterior, instanţa a respins propunerea de arestare preventivă şi a dispus măsura controlului judiciar.
 
Cercetările sunt continuate de poliţiştii din cadrul Secţiei 20 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârşirii infractiunii de agresiune sexuală, a precizat DGPMB. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici