Un tânăr susţine că a filmat viermi şi lipitori într-un ştrand din Reşiţa. Sancţiunea aplicată de DSP

Un tânăr a postat un filmuleţ pe Facebook şi susţine că în apa unui ştrand din Reşiţa sunt viermi şi lipitori. Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică Caraş-Severin au mers în control şi au amendat administratorul unităţii cu 6.000 de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

536 afișări
Imaginea articolului Un tânăr susţine că a filmat viermi şi lipitori într-un ştrand din Reşiţa. Sancţiunea aplicată de DSP

Un tânăr susţine că a filmat viermi şi lipitori într-un ştrand din Reşiţa. Scanţiunea aplicată de DSP

Un tânăr care a mers, miercuri, la un ştrand privat din Reşiţa a realizat un filmuleţ pe care l-a postat pe pagina sa de Facebook, în care apar condiţiile pe care le-a descoperit în zona toboganului. Astfel, tânărul susţine că pe tobogan se afla o lipitoare, iar în apa ştrandului viermi, pe care i-a şi filmat.

Imaginile au fost distribuite de sute de ori pe reţeaua de socializare, iar Direcţia de Sănătate Publică Caraş-Severin s-a autosesizat în acest caz. Astfel, joi dimineaţa, inspectori din cadrul instituţiei au mers în control la ştrand, administratorul fiind amendat cu 6.000 de lei ca urmare a neregulilor descoperite.

Purtătorul de cuvânt al DSP Caraş-Severin, Daniel Botgros, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că în apa ştrandului nu erau viermi, ci muşchi.

„Ca urmare a filmuleţului care a fost distribuit pe reţelele de socializare, inspectorii DSP Caraş-Severin s-au autosesizat, iar în această dimineaţă (n.r. joi) au mers în control. S-a verificat situaţia respectivă, iar în apă nu erau viermi, ci muşchi care au crescut, toboganul aflându-se într-o zonă mai umbrită. Pe timpul nopţii, administratorii ştrandului au desfăşurat o acţiune de igienizare. La finalul controlului, administratorul ştrandului privat a fost amendat cu 6.000 de lei, fiind descoperite nereguli igienico-sanitare, în sensul că piscina nu a fost întreţinută corect şi nu au fost folosite soluţii dezinfectante conform legii. De asemenea, a fost prelevată şi o probă din apă, iar peste 72 de ore vom avea rezultatele", a afirmat Daniel Botgros.

Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Caraş-Severin, ştrandul din Reşiţa nu a fost închis pentru că nu au fost descoperite probleme atât de mari care să reprezinte un pericol din punct de vedere al sănătăţii publice.

Taguri:
ştrand,
viermi,
amendă

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici