Una din zece maşini care sunt implicate într-un accident este înmatriculată în Bulgaria

Maşinile înmatriculate în Bulgaria, dar conduse de către cetăţeni români au fost responsabile de 8% din acci­den­tele produse anul trecut în România, cu toate că raportat la parcul auto naţional numărul acestora abia depăşteşte două procente.

746 afișări
Imaginea articolului Una din zece maşini care sunt implicate într-un accident este înmatriculată în Bulgaria

Una din zece maşini care sunt implicate într-un accident este înmatriculată în Bulgaria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

„Din verificările efectuate a rezul­tat faptul că până la data de 31 martie 2014 în evidenţele Poliţiei Române se aflau implementate 109.928 de auto­ve­hicule înmatriculate în Bulgaria, care au fost oprite pentru control în trafic de către poliţiştii rutieri“, a spus subco­mi­sarul Răzvan Rădoi din cadrul Inspec­to­ratului General al Poliţiei Române.

În anul 2013 autovehiculele înma­tri­culate în Bulgaria au fost implicate pe teritoriul României în 942 de accidente de circulaţie soldate cu victime ome­neşti, dintre care, potrivit Poliţiei Româ­ne, în 691 de situaţii, adică în 73% din cazuri, vinovăţia a aparţinut con­du­că­torilor acestora.

În total, anul trecut s-au produs 8.550 de accidente de circulaţie, din care au rezultat 1.859 de persoane decedate şi 8.155 de persoane grav rănite.

Citeşte mai multe despre accidentele în care sunt implicate maşinile înmatriculate în Bulgaria şi cum pot fi combătute acestea, pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici