Unde va fi stabilit centrul de mentenanţă al aeronavelor F-16, recent achiziţionate de Forţele Aeriene

  • Statul Major al Forţelor Aeriene şi compania Aerostar au semnat protocolul de colaborare prin care firma băcăuană a fost desemnată Centru de Mentenanţă a aeronavelor F-16
  • Se contribuie, astfel, la dezvoltarea şi continuarea unei relaţii de colaborare strânse dintre industria naţională de apărare şi Ministerul Apărării Naţionale.
  • Aerostar, cu o prezenţă de peste 60 de ani pe teritoriul naţional, are o istorie importantă în cooperarea cu Forţele Aeriene Române
4452 afișări
Imaginea articolului Unde va fi stabilit centrul de mentenanţă al aeronavelor F-16, recent achiziţionate de Forţele Aeriene

Centrul de Mentenanţă a aeronavelor F-16, stabilit în Bacău

Statul Major al Forţelor Aeriene şi compania Aerostar au semnat protocolul de colaborare prin care firma băcăuană a fost desemnată Centru de Mentenanţă a aeronavelor F-16, anunţă, sâmbătă, Ministerul Apărării Naţionale.

Potrivit unui comunicat transmis, sâmbătă, de MApN, se contribuie, astfel, la dezvoltarea şi continuarea unei relaţii de colaborare strânse dintre industria naţională de apărare şi Ministerul Apărării Naţionale.

„Prin semnarea acestui protocol, SC Aerostar SA va asigura concentrarea tuturor resurselor necesare într-un singur centru de mentenanţă pe teritoriul României, atât pentru regenerarea resursei, cât şi pentru modernizarea avioanelor F-16”, anunţă MApN.

În contextul atribuirii a 2% din PIB pentru apărare şi având în vedere obiectivele şi misiunile asumate de Forţele Aeriene Române la nivel naţional şi internaţional, dar şi nevoia tot mai mare de a asigura un nivel ridicat al disponibilităţii flotei de avioane F-16, viziunea Guvernului României este de a reconecta industria naţională de apărare la ritmul de dezvoltare tehnologică necesar participării cu produse competitive la programele majore de înzestrare pe care le derulează Armata României.

Astfel, Aerostar, cu o prezenţă de peste 60 de ani pe teritoriul naţional, are o istorie importantă în cooperarea cu Forţele Aeriene Române şi participă de mai mulţi ani la programe de anvergură în domeniul aviaţiei militare, potrivit documentului citat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
aeronavă,
aerostar,
f 16

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici