Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost reconectată la sistemul energetic, la o săptămână de la oprirea reactorului

Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost reconectată la sistemul energetic în dată de 24 septembrie, ora 21:31, după finalizarea lucrărilor de remediere, informează Nuclearelectrica.

702 afișări
Imaginea articolului Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost reconectată la sistemul energetic, la o săptămână de la oprirea reactorului

Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost reconectată la sistemul energetic, la o săptămână de la oprirea reactorului

Unitatea 1 a fost oprită controlat în dimineaţă zilei de 18 septembrie în vederea efectuării unor lucrări de reparaţie a unor neetanseitati (scurgere minoră de agent de răcire) din sistemul primar de transfer al căldurii al reactorului Unităţii 1.

Conform procedurilor specifice ale CNE Cernavodă, efectuarea lucrărilor de remediere se poate realiza numai cu unitatea în stare oprită. Oprirea controlată nu a avut impact asupra securităţii nucleare, personalului, populaţiei şi mediului înconjurător, lucrările de remediere fiind realizate în conformitate cu procedurile aplicabile în astfel de situaţii, precizează compania.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici