UPDATE: Corpul de Control al MS, verificări la Spitalul Universitar/ Un angajat acuză conducerea că l-a ameninţat cu demiterea şi vorbeşte despre condiţiile "mizerabile" în care sunt trataţi bolnavii - FOTO

Angajaţii Spitalului Universitar care au manifestat, luni, în faţa unităţii spitaliceşti spun că lucrează în condiţii foarte dificile, că nu au resurse şi materiale suficiente pentru a-i îngriji pe bolnavi şi că au fost ameninţaţi, prin mesaje, să nu protesteze, altfel vor fi concediaţi.

1451 afișări
Imaginea articolului UPDATE: Corpul de Control al MS, verificări la Spitalul Universitar/ Un angajat acuză conducerea că l-a ameninţat cu demiterea şi vorbeşte despre condiţiile "mizerabile" în care sunt trataţi bolnavii - FOTO

Proteste Spitalul Universitar. Un angajat acuză conducerea că l-a ameninţat cu demiterea şi vorbeşte despre condiţiile "mizerabile" în care sunt trataţi bolnavii

UPDATE 13.30 Conducerea Spitalului Universitar anunţă, luni, că a cerut Ministerului Sănătăţii o analiză din partea Corpului de Control după ce un grup de angajaţi a reclamat, luni, lipsa de resurse şi materiale în cadrul unităţii spitaliceşti. Reprezentanţii ministerului au transmis că vor declanşa verificări.

"Activitatea medicală în cadrul spitalului se desfăşoară în condiţii normale de muncă, iar pacienţii internaţi în secţiile şi compartimentele unităţii nu au avut şi nu vor avea de suferit. Nu există lipsă de medicamente, materiale sanitare, dezifectanţi, dovada fiind şi solicitările de transfer venite dinspre alte unităţi sanitare, inclusiv clinici private. (...) Conducerea Spitalului a solicitat Ministerului Sănătăţii o analiză a acestei situaţii din partea Corpului de Control", se arată într-un comunicat al Spitalului Universitar, remis luni MEDIAFAX.

Reprezentanţii ministerului Sănătăţii au precizat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, că vor fi declanşate verificări.

Circa 15 angajaţi ai Spitalului Universitar Bucureşti au protestat, luni, în faţa instituţiei, deoarece sunt nevoiţi să aleagă între voucherele de vacanţă şi sporurile maxime. Ei au reclamat şi lipsa de materiale din spital.

"Alegerea între voucher şi spor. Vineri s-a trimis circulară în spital de către doamna manageră să alegem una dintre variante. Motivul e cel veşnic, nu sunt bani. Ne mai nemulţumeşte lipsa de personal, sunt foarte mulţi bolnavi şi foarte puţini angajaţi. Pacienţii sunt foarte afectaţi pentru că nu se pot duce la investigaţii. Sunt destule lipsuri. Am încercat să vorbim cu conducerea despre sporuri, despre astea, ne-au spus că nu sunt fonduri, astea sunt sporurile de secţie, dar nu s-a rezolvat. Vom protesta în continuare, vom vedea. Au fost şi ameninţări, mesaje date de către membri din spitale să nu ieşim în stradă altfel vom fi daţi afară. Vom ajunge în comisia de disciplină şi vom fi daţi afară pentru că am ales să spunem problemele care sunt în acest spital", a declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, Alexandru Caval, brancardier la secţia Neurologie a Spitalului Universitar.

Unii dintre angajaţi spun că sunt materiale în spital doar atunci când vin controale.

"Lucrăm în nişte condiţii mizerabile, de aceleaşi condiţii beneficiază şi bolnavii. Din când în când, vin nişte controale în acest spital şi suntem foarte bucuroşi când vin aceste contraole pentru că atunci avem tot ce ne trebuie. După, potopul. Am încercat să sesizez conducerea acestei instituţii. Ajunsesem la un moment dat, făceam operaţii pe masa de operaţii şi izolam pacientul cu bluze. Nu aveam fire de electrocauter cu care sterilizăm, veneau cu ţesut pe ele, ţesut necrozat, nu puteai să le speli, să le cureţi atât de bine încât să fie noi. Conducerea ne-a tot zis că se rezolvă, se rezolvă. Spre exemplu, spălătorul a fost defect 6 luni de zile până un medic a luat iniţiativa şi a rezolvat această problemă. Este defect aparatul de radiologie, pacienţii sunt redirecţionaţi la alte spitale. Din câte am auzit, la etajul 7 este un aparat nou-nouţ. Primii care suferă sunt pacienţii şi după ei, noi, pentru că dacă Doamne fereşte se întâmplă ceva şi ajungi pe mâna unui procuror, te duci la puşcărie cum s-a dus şi fetiţa aia de la Giuleşti. Aşa ne ducem şi noi la puşcărie, fapt pentru care am decis să nu mai tac", a declarat, pentru MEDIAFAX, Simion Daniel Petrică, asistent medical Ortopedie.

Oamenii cer demisia actualului manager al Spitalului Universitar.

CITEŞTE continuarea pe pag 2

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici