Video UPU de la Spitalul Judeţean Suceava, unde 100 de cadre medicale au COVID-19, a fost redeschisă | FOTO

  • Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava a fost redeschisă.
  • Pacienţii care vor avea nevoie de îngrijiri suplimentare vor fi transferaţi către spitale din Rădăuţi şi Fălticeni.
933 afișări

Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava şi-a reluat activitatea joi seara, a declarat pentru MEDIAFAX Lucian Indrei, coordonator pentru gestionarea COVID al regiunii Nord Est.

„Unitatea de Primiri Urgenţe a fost deschisă după curăţenie şi dezinfecţie, cu personal suport de la Iaşi şi de la celelalte spitale din judeţul Suceava, medici de la Iaşi în principal şi personal medical din judeţul Suceava. În acest moment, spitale suport pentru Spitalul Judeţean Suceava sunt cele de la Rădăuţi şi Fălticeni pentru cazurile non COVID", a spus Lucian Indrei.

Spitalul va fi redeschis după curăţenie şi după ce va putea fi asigurat personalul minim.

„În secţia de boli infecţioase de la Suceava erau internaţi aproape 280 de pacienţi, dar situaţia se schimbă permanent. Sunt cazuri confirmate, sunt contacţi direcţi ai cazurilor confirmate din rândul personalului sanitar care prezintă simptome. Au fost recoltate probe şi au fost trimise la Iaşi pentru testare", a afirmat Lucian Indrei.

Ultimele informaţii arătau că 100 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean Suceava sunt infectate cu noul coronavirus.

Ministerul Sănătăţii a decis închiderea spitalului timp de 48 de ore pentru dezinfecţie, iar 124 de pacienţi care erau internaţi au fost duşi în alte spitale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici