Video Urmează cinci zile de exerciţiu şi simulări de cutremur în Capitală/ Scenariul prevede un seism de 7,5 pe Richter/ Arafat: Centrul Bucureştiului e cel mai afectat/ Dăncilă: Să vedem dacă există deficienţe | VIDEO

Ministerul Afacerilor Interne anunţă, sâmbătă dimineaţă, că un exerciţiu naţional intitulat "Seism 2018" a început la ora 9.00. Scenariul acestuia presupune că s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 7,5 pe scara Richter, care poate fi urmat de mai multe replici.

4380 afișări

Premierul Viorica Dăncilă, despre exerciţiul "Seism 2018": Să vedem dacă există deficienţe

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, sâmbătă, la Ciolpani, acolo unde a avut loc şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, că exerciţiul Seism 2018, care presupune intervenţia în cazul unui cutremur de 7,5 pe Richter, are rolul de a sublinia eventualele deficienţe în activitatea salvatorilor.

"Este un exerciţiu foarte important, care ne va permite să vedem cum se face această mobilizare, dar să vedem în acelaşi timp dacă în urma acestui exerciţiu există deficienţe şi cum le putem înlătura. Acest exerciţiu presupune şi participare internaţională şi se va desfăşura pe timpul a cinci zile, 24 de ore din 24. Nu am emoţii, am încredere în desfăşurarea acestui exerciţiu. Întotdeauna trebuie să fim foarte bine pregătiţi pentru a răspunde acestei provocări. Exerciţiul ne va permite să vedem dacă sunt anumite probleme", a declarat Viorica Dăncilă.

Potrivit scenariului exerciţiului, în România s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 7,5 grade pe scara Richter, care a dus la distrugerea şi avarierea a numeroase clădiri ale administraţiei publice centrale şi locale, unităţi medicale, clădiri de locuit, obiective sociale, precum şi a infrastructurii (reţele de alimentare cu energie electrică, gaze, staţii de tratare şi de epurare, sisteme de transport şi distribuţie carburant, căi de transport rutiere, feroviare).

Cutremurul a avut epicentrul în zona seismică Vrancea, în localitatea Nereju, la o adâncime de 140 km, iar durata acestuia a fost de 57 de secunde. Unda seismică a avut ca axă de deplasaredirecţia Sud – Vest (Bucureşti – Alexandria – Sofia) şi Nord – Est (Iaşi – Chişinău).

 

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici