Vâlcov: Proiectul de buget ar putea fi prezentat într-o primă formă la mijlocul lunii noiembrie

Ministrul delegat pentru buget, Darius Vâlcov, a declarat, sâmbătă seara, la Suceava, că proiectul legii bugetului pentru anul 2015 va fi prezentat la mijlocul lunii noiembrie-începutul lunii decembrie, probabil de viitorul premier.

198 afișări
Imaginea articolului Vâlcov: Proiectul de buget ar putea fi prezentat într-o primă formă la mijlocul lunii noiembrie

Vâlcov: Proiectul de buget ar putea fi prezentat într-o primă formă la mijlocul lunii noiembrie (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Vâlcov, care a participat la o întâlnire cu oameni de afaceri suceveni, a spus că proiectul de buget va fi prezentat cel mai devreme la mijlocul lunii noiembrie.

"Undeva la mijlocul lunii noiembrie-începutul lunii decembrie. Probabil viitorul premier îl va prezenta în şedinţă de Guvern", a spus ministrul delegat pentru buget.

Întrebat de ziarişti dacă în aceste condiţii actualul premier va trebui să demisioneze, Vâlcov a menţionat că nu vrea să facă politică la o întâlnire cu oameni de afaceri, dar că el crede că actualul prim-ministru va avea un alt loc de muncă.

Vâlcov a declarat ulterior, într-o conferinţă de presă, că în proiectul de buget au fost incluse alocări pentru tot ceea ce este legislaţie în vigoare în prezent, cum ar fi dublarea alocaţiilor copiilor care provin din familii defavorizate.

Întrebat dacă este inclusă majorarea cu 30 la sută a salariilor bugetarilor, Vâlcov a răspuns că nu există încă legislaţie pentru aceasta.

"Neexistând o legislaţie astăzi nu putem să prindem aşa ceva. La nivelul Ministerului Finanţelor prindem în proiectul de buget toate acele hotărâri sau toate acele legi care aduc un impact bugetar. Nu putem prinde în buget ceva ce este amintit de dumneavoastră", a spus Vâlcov.

Vâlcov a precizat că nu este încă finalizat proiectul de buget şi că o primă formă care să fie supusă dezbaterii ar putea să fie prezentată la mijlocul lunii noiembrie.

"Acum depinde foarte mult şi de viitorul premier şi de viitorul cabinet să-şi stabilească foarte clar exact paşii până la adoptarea lui", a spus ministrul delegat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici