Vela, despre românii care vin din Italia şi fac declaraţii false: Vom introduce în chestionar şi rubrica din Codul penal

  • Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat că se va introduce în chestionarul primit de pasagerii ce vin din Italia şi articolul din Codul Penal, pentru cei care fac declaraţii false.
  • Măsură vine ca reacţie după cazul de la Sadova.
  • Două persoane care au fost în Italia au fost găsite la cârciumă
1581 afișări
Imaginea articolului Vela, despre românii care vin din Italia şi fac declaraţii false: Vom introduce în chestionar şi rubrica din Codul penal

Vela: Vom introduce în chestionar şi rubrica din Codul penal, pentru cei care fac declaraţii false

Marcel Vela a spus că a introdus în formularul pe care îl completează pasagerii care se întorc din zone cu epidemie, o clauză în care sunt prezentate măsurile coercitive.

„Vom introduce şi rubrica cu Codul penal, pentru cei care fac declaraţii false. Recunosc că nu am introdus în formular o clauză în care să prezentăm măsurile coercitive, crezând că fiecare cetăţean e responsabil. Dar după cazul de la Sadova şi de mâine (marţi – n.r.) vom face acest lucru. Vor suporta rigorile legii”, a spus ministrul de Interne.

Doi localnici din comuna Sadova, judeţul Dolj, întorşi duminică dimineaţa din Italia, au fost căutaţi cu poliţia pentru a fi controlaţi dacă au coronavirus. Un alt cetăţean din localitate a sunat la 112 şi a alertat autorităţile despre sosirea celor doi. Oamenii au fost găsiţi în scurt timp „la o vodcă".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici