Verişoara lui Dan Voiculescu îl acuză pe acesta de trădare

Paraschiva Silaghi, împreună cu soţul ei Victor Silaghi, arată în actele depuse la instaţă, unde se judecă procesul privind colaborarea cu Securitatea a lui Dan Voiculescu, că se consideră prejudiciaţi grav, moral şi material, urmând să-i ceară daune fostului lider PC.

215 afișări
Imaginea articolului Verişoara lui Dan Voiculescu îl acuză pe acesta de trădare

Verişoara lui Voiculescu a aflat din dosarul de la CNSAS că acesta informa Securitatea despre ea (Imagine: Mediafax Foto)

Paraschiva Silaghi, verişoara lui Dan Voiculescu, şi-a anulat declaraţiile anterioare în dosarul în care politicianul contestă verdictul de colaborare cu Securitatea, acţiunea acesteia venind după ce şi-a văzut în dosarul personal de la CNSAS că liderul PC a dat informaţii despre ea.

Paraschiva Silaghi, verişoara lui Dan Voiculescu, a făcut cerere de intervenţie în interes propriu în procesul care se derulează la Curtea de Apel Bucureşti, anulându-şi declaraţiile anterioare pentru că, după ce şi-a văzut dosarul de la CNSAS, şi-a dat seama că politicianul dăduse informaţii despre ea Securităţii.

Retractarea declaraţiilor anterioare a fost făcută şi în faţa unui notar, existând depusă la dosar o declaraţie notarială în acest sens.

Cererea este făcută atât de Silaghi Paraschiva, cât şi de soţul ei.

Dezbaterile vor fi reluate la Curtea de Apel Bucureşti în 5 iunie, termen până la care Silaghi trebuie să precizeze ce daune cere, să aducă şi completări şi, pentru că are domiciliul în străinătate, să se poată prezenta la proces, întrucât, în cererea de intervenţie, a arătat că are cunoştinţă de termenul de la Curtea de Apel de două zile.

În 25 septembrie 2008, Paraschiva Silaghi a trimis prin fax instanţei Tribunalului Bucureşti, în ziua în care era aşteptată pronunţarea privind suspendarea ca urmare a unei sesizări cu o excepţie de neconstituţionalitate, cereri de a "interveni în proces în interes propriu", în acest dosar.

În 18 septembrie, Tribunalul Bucureşti suspendase procesul dintre liderul PC Dan Voiculescu şi CNSAS şi trimisese dosarul la Curtea Constituţională, admiţând o excepţie invocată de avocatul acestuia. Între timp, instanţa a primit cererea lui Silaghi.

Prin Registratură au fost trimise prin fax, la dosar, două cereri ale Paraschivei Silaghi în care arăta că "se consideră îndreptăţită să intervină în proces în interes propriu, cereri însoţite de o declaraţie autentificată de către notarul public".

Ulterior, Curtea Constituţională a respins excepţia invocată, dosarul întorcându-se la Tribunalul Bucureşti. De la această instanţă, dosarul a fost trimis Curţii de Apel Bucureşti, ca urmare a modificării legii. Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 24/2008 privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea Securităţii a fost modificată, noile reglementări intrând în vigoare din 28 octombrie 2008.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici