Vicepreşedinte ALDE: Preşedintele nu poate participa la orice şedinţă de guvern

Vicepreşedintele ALDE Varujan Vosganian a declarat, marţi, că preşedintele statului nu poate participa, la cererea sa, la orice şedinţă de Guvern, ci numai la acelea în care se dezbat teme privind politica externă, apărarea şi ordinea publică, iar când dezbaterile se termină, părăseşte sala.

404 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedinte ALDE: Preşedintele nu poate participa la orice şedinţă de guvern

Vicepreşedinte ALDE: Preşedintele nu poate participa la orice şedinţă de guvern

”Preşedintele României, potrivit, art 87 din Constituţie, nu poate participa, la cererea sa, la orice şedinţă de Guvern, ci numai la acelea în care se dezbat teme privind politica externă, apărarea şi ordinea publică. Şi nu conduce şedinţele de Guvern decât în aceste situaţii şi cu aceste limite procedurale. În momentul în care dezbaterea pe respectivele subiecte s-a încheiat, Preşedintele părăseşte sala în care are loc şedinţa de Guvern sau rămâne doar să asiste”, a scris pe Facebook Varujan Vosganian.

El mai afirmă că, ”altminteri s-ar ajunge la situaţia neconstituţională şi, deci, inacceptabilă”, ca Guvernul să adopte sau să respingă acte normative sub conducerea Preşedintelui şi nu a prim-ministrului.

Potrivit articolului 87 din Constituţie, ”Preşedintele României poate lua parte la şedinţele Guvernului în care se dezbat probleme de interes naţional privind politica externă, apărarea ţării, asigurarea ordinii publice şi, la cererea primului-ministru, în alte situaţii. Preşedintele României prezidează şedinţele Guvernului la care participă”.

Preşedinte Klaus Iohannis a declarat, marţi, că va participa la şedinţele de guvern, ca urmare a ”dorinţei premierului de colaborare”. El a mai spus că o OUG pe amnistie şi graţiere ar fi ”o eroare foarte gravă pentru România”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici