Viitorul este al roboţilor. Automatizare: până în 2050, Europa va avea cu 30.000.000 mai puţini angajaţi

  • 83% din firmele din America investesc deja în automatizare.
  • Un studiu din Franţa arată că automatizarea scade costurile cu 6%.
  • Până în 2050, Europa va avea cu 30.000.000 mai puţini angajaţi.
1898 afișări

În viitorul apropiat, oamenii ar putea fi înlocuiţi de roboţi sau sisteme de automatizare. UiPath – cel mai mare startup românesc din IT – a făcut un sondaj pe 500 de firme din SUA. 83% dintre ele deja investesc în automatizare, relatează Aleph News.

Deficitul de pe piaţa muncii americane este vinovat. Americanii nu vor să mai lucreze din mai multe cauze.

De ce demisionează angajaţii

  • Din cauza programului încărcat – 58%
  • Din cauza salariului mic – 54%
  • Din cauză că firma nu prezintă oportunităţi pentru avansare – 42%
  • Directorii din sondajul UiPath spun că vor să se automatizeze ca să ocupe locurile libere. Totodată, noua tehnologie îi ajută pe angajaţii care rămân în firmă – să renunţe la obiceiurile repetitive şi să fie mai creativi la birou.

Automatizate vor fi joburile care implică un nivel mediu de cunoştinţe. Cele mai vulnerabile ţări din Europa sunt Franţa, Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie.

Directorii au mai zis că firmele cheltuie mai puţini bani dacă se automatizează. Din cauza automatizării, cercetătorii spun că, peste 20 de ani, Europa va pierde 12 milioane de locuri de muncă. Dacă firmele merg pe linie dreaptă cu automatizarea, până în 2050, Europa va fi pe minus cu 30 de milioane de angajaţi.

Ponderea joburilor cu nivel mediu de cunoştinţe

  • Germania – 38%
  • Franţa – 34%
  • Marea Britanie – 31%

Compania UiPath contribuie direct la acest proces, oferind o platformă end-to-end pentru automatizare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici