Vizita regelui Charles al III-lea în Franţa a fost amânată

Călătoria oficială a regelui Charles al III-lea în Franţa a fost amânată ca urmare a tensiunilor legate de reforma pensiilor.

204 afișări
Imaginea articolului Vizita regelui Charles al III-lea în Franţa a fost amânată

Vizita regelui Carol al III-lea în Franţa a fost amânată

Monarhul britanic şi regina consort Camilla urmau să ajungă la Paris duminică seara.

Evenimentele din ultimele zile au dus, probabil, la amânarea vizitei regelui Carol al III-lea în Franţa, scrie tf1info.fr.

Vizita cuplului regal urma să culmineze la Paris cu o ceremonie la Arcul de Triumf, un discurs la Senat şi un dineu la Versailles, luni, urmate de o excursie la Bordeaux, marţi. Charles şi Camilla urmau apoi să părăsească Franţa miercuri, cu destinaţia Berlin.

"Având în vedere anunţul de ieri al unei noi zile naţionale de acţiune împotriva reformei pensiilor, marţi, 28 martie, în Franţa, vizita regelui Carol al III-lea, programată iniţial între 26 şi 29 martie în ţara noastră, va fi amânată", a precizat Palatul Elysée.

"Această decizie a fost luată de guvernele francez şi britanic, după un schimb telefonic între preşedintele Republicii şi rege în această dimineaţă, pentru a putea să-l întâmpinăm pe Majestatea Sa Regele Charles al III-lea în condiţii care corespund relaţiilor noastre de prietenie. Această vizită de stat va fi reprogramată cât mai curând posibil."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici